Politika

"Deputāti, pārbaudiet kabinetus": Kaimiņš atrada Saeimā noklausīšanās ierīci

© Sputnik / Sergey Melkonov Sergey MelkonovЛидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов
Лидер KPV LV Артусс Кайминьш после выборов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Artusa Kaimiņa darbinieki atklāja viņa jaunajā Saeimas darba kabinetā mirgojošu priekšmetu; speciālisti apstiprināja, ka tā ir Rumānijā ražota noklausīšanās ierīce, uztvērējs atrodas tajā pašā ēkā.

RĪGA, 19. decembris – Sputnik. Parlamenta ēkā izraisījies skandāls: KPV LV līdera jaunajā darba kabinetā atklāta noklausīšanās ierīce. Tagad drošības speciālisti izmeklē ēku uztvērēja meklējumos.

Noklausīšanās ierīces fotogrāfijas Kaimiņš publicēja Facebook.

"Par šodienas atradumu savā darba kabinetā. Tas izskatās šādi. Teh speci var izpētīt, kas tas ir. Ar visiem mikročipu numuriem. Lai gan viss jau skaidrs. Šobrīd atbildīgās instances pārbauda visas telpas N metru rādiusā ap manu darba galdu," - uzrakstīja deputāts.

Iepriekš KPV LV līderis veica tiešraidi ar Saeimas Drošības biroja vadītājas Gitas Renigeres dalību.

Priekšmetu atrada Kaimiņa darbinieks, kurš izlika kabinetā mantas.

"Man šis kabinets ir jauns, esmu šeit nedēļu, mans palīgs mēģina mantas iekārtot un viņš ar gudru ziņu pabīdīja mēbeles un atrada šo lietu, kas joprojām dod signālu, mirgo lampiņa," - paskaidroja Kaimiņš.

Pat pirms ekspertīzes Renigere paziņoja, ka šādiem priekšmetiem nebūtu jāatrodas deputātu kabinetos.

"Manuprāt, Saeimas deputāta kabinetā, tas nevar būt nevienā kabinetā. Tas diskreditē jebkādu drošību. Piekrītu. Tas noteikti ir kas aizdomīgs, kam būtu jāpievērš uzmanība. Līdz ar to es aicinu pārbaudīt Saeimas deputātiem savus kabinetus un frakcijas telpas," - norāda drošības speciāliste.

Viņa brīdināja Kaimiņu, ka noklausīšanās ierīce nebija jāpārvieto no vietas, kur tā tika atrasta, – tas būtu palīdzējis speciālistiem.

Ekspertīze apstiprināja, ka tā ir Rumānijā ražota noklausīšanās ierīce, kas ļauj nodot signālu 250 metru attālumā, ja ir antena, taču šajā gadījumā viņas nav, tādēļ uztvērējam jāatrodas vien desmit metru rādiusā – tajā pašā Saeimas ēkā.

Tā kā noklausīšanās ierīce darbojas ar baterijām un pārraida signālu ne vairāk kā 25 stundas, Kaimiņš ir pārliecināts, ka noklausījās tieši viņu, nevis viņa priekšteci.

Ziņu lente
0