Politika

Laiks pirkt apvidus automašīnas: jaunais MK dāvās Latvijai izdangātus ceļus

© Sputnik / Konstantin Chalabov / Pāriet pie mediju bankasBedres uz ceļa. Foto no arhīva
Bedres uz ceļa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārrunās par koalīcijas veidošanu valsts ceļi nav pieminēti starp valdības prioritātēm, tātad iedzīvotāji joprojām pametīs ciemus, jo vēlēsies normāli nogādāt skolā bērnus, laikus saņemt ārsta palīdzību un neizputēt uz automašīnu remonta rēķina, brīdināja ceļu būvētāji.

RĪGA, 15. novembris — Sputnik. Arī Latvijas otrajā simtgadē autoceļi nebūs nekāda valdības prioritāte, portālam la.lv pastāstīja biedrības "Latvijas ceļu būvētājs" (LCB) valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Viņam radies iespaids, ka Latvijas iedzīvotājiem laiks domāt par apvidus automašīnas iegādi, jo starp svarīgākajiem politiķu uzdevumiem ceļi nav pieminēti.

"Ja jaunā valdība konsekventi īstenos pašlaik nosauktās prioritātes, tad nepietiekamā finansējuma dēļ turpināsies ceļu, īpaši reģionālo un vietējo ceļu, sabrukums," – atzīmēja Bērziņš.

Tas nozīmē, ka, iedzīvotāji joprojām pametīs laukus un pārcelsies uz lielajām pilsētām vai ārzemēm, jo vienkārši nespēs aizvest bērnus uz skolu, laikus sagaidīt ātro palīdzību, kā arī normāli nokļūt darbā pilsētā, un turklāt nāksies ieguldīt nesamērīgus līdzekļus auto remontos.

Rodas jautājums, kā tiks finansēta ceļu būve un remonts 2019.-2020. gg., ja šīs nozares svītrotas no prioritāšu saraksta, bet eirofondu finansējums jau beidzas.

Рижская Восточная клиническая университетская больница - Sputnik Latvija
Ārsts par bedrēm uz Austrumu slimnīcas piebraucamā ceļa: gandrīz dubultoju anestēziju

Vai izdosies sameklēt budžetā nepieciešamos 120 miljonus eiro "neprioritārai" jomai, lai aizvietotu eirofondus, kuri līdz šim vismaz daļēji nodrošināja nepieciešamos darbus?

"Latvijas ceļu būvētājs" cer, ka ceļu remonts, ko Latvijas iedzīvotāji uzskata par vienu no svarīgākajiem valsts uzdevumiem, nav iekļauts starp jaunās valdības prioritātēm tikai kļūdaini, un tā nav apzināta vēlme nākamajā valsts simtgadē ceļus pamest novārtā.

LCB vadītājs vēlētos, lai partijas, kas solīja būtiski uzlabot situāciju, tomēr atjēgsies un apzināsies, ka ceļi ir nozīmīgi visu viņu nosaukto prioritāšu veiksmīgai izpildei, tam tiks rasts finansējums, un ceļi topošajai koalīcijai nepaliks tikai nepildītu programmu jomā, kā tas gadījies viņu priekštečiem.

Ziņu lente
0