Politika

"Nāksies iet strādāt": deputātu jociņi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Visi ietaupījumi aizgāja priekšvēlēšanu kampaņā, jo bija cerība, ka iekļūsim Saeimā. Bet nekā... " pastāstīja 13. Saeimā neievēlētais deputāts Edvards Smiltēns.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. Trīspadsmitajā Saeimā neievēlētais Latvijas Reģionu apvienības (LRA) deputāts Edvards Smiltēns tik veiksmīgi izjokoja "Privātā Dzīve" žurnālistu, ka visi noticēja, vēsta Mixnews.lv.

Aizritējušajās Latvijas Saeimas vēlēšanās LRA nedaudz pietrūka līdz 5%, kuri nepieciešami iekļūšanai Saeimā.

Kā atzinās Smiltēns radio Baltkom ēterā, medija pārstāvi viņš nejauši saticis uz Saeimas trepēm pēc vēlēšanām, kad jau bija zināms, ka mandāta viņam nebūs. Žurnālists painteresējās Smiltēnam, kā bijušais deputāts tālāk plānos savu dzīvi un ar ko grasās nodarboties.

Депутат сейма Эдвардс Смилтенс - Sputnik Latvija
Politika
Smiltēns: mēs nestrādāsim ar "Saskaņu" un LKS

Smiltēns, nezaudējot gara mundrumu, droši un detalizēti pastāstīja preses pārstāvim par to, kādas grūtības sagaida viņu dzīves ceļā. Bijušais deputāts pauda domu, ka tagad viņam gaidāms smags darbs, nāksies ņemt rokās āmuru un beidzot iet kaut kur pastrādāt, lai uzturētu ģimeni.

Viņš pastāstīja arī par to, ka vairs nevarēšot aizbraukt atpūsties uz ārzemēm un atļauties kaut kādas izklaides, jo viņš esot palicis bešā. Kļūstot pavisam atklāts, Smiltēns pasūdzējās, ka visi viņa ietaupījumi aizgājuši priekšvēlēšanu kampaņā, jo esot bijusi cerība, ka LRA iekļūs Saeimā. Taču risks sevi neattaisnoja, un tagad nāksies baudīt sava darba rūgtos augļus.

Tāpat bijušais deputāts pastāstīja par savas partijas biedru grūtībām. "Varis Krūmiņš pat savu krājkasīti - cūciņu - sasita! Tagad ir pavisam bez līdzekļiem. Tā sanāca..." - pastāstīja viņš.

Beigās Smiltēns atzinās, ka tādā veidā vienkārši izjokojis žurnālistu. "Vēlos sev iztaisīt karikatūru, kur es viss tāds nabadziņš stāvu zem tilta. Tas bija tīri joka pēc," paziņoja bijušais deputāts.

Bijušos deputātus nepametīs novārtā

Vērts atzīmēt, ka pavisam bešā Smiltēns diez vai ir palicis, jo kā jaunajā Saeimā neiekļuvušajam deputātam, viņam ar likumu ir paredzēta ievērojama kompensācija.

Saskaņā ar likumu par kompensācijā valsts un pašvaldību iestāžu amatpersonām un darbiniekiem, tie Saeimas deputāti, kuri zaudē mandātu sakarā ar Saeimas pilnvaru beigām, un neiekļūt jaunajā Saeimā, saņem kompensāciju trīs mēnešalgu apmērā.

Iepriekš ziņots, ka kopumā jaunajā Saeimā neiekļuvušie deputāti saņems kompensācijas apmēram 435 tūkstošu eiro apmērā.

Sputnik Latvija rakstīja, ka visaugstāk apmaksātā Latvijas Saeimas deputāta alga vairāk nekā septiņas reizes pārsniedz valsts minimālās algas līmeni valstī.

Augstākās Latvijas Saeimas deputāta algas apmērs augusta mēnesī sastādīja 3195 eiro pēc nodokļu nomaksas, savukārt zemākās – 1555 eiro.

Ziņu lente
0