Politika

Tagesspiegel: Merkeles aiziešana dāvās priekšrocības tikai Krievijai

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasVācijas kanclere Angela Merkele
Vācijas kanclere Angela Merkele  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kanclere Angela Merkele ir ļoti populāra visā pasaulē, un Vācija ir uzticams partneris dažādu konfliktu noregulēšanā. Turklāt Vācijas ekonomika ieņem ceturto vietu pasaulē un vadošo – ES. Jebkura valsts rīcība tieši ietekmē tās kaimiņus un partnerus.

RĪGA, 31. oktobris — Sputnik. Informācija par to, ka Vācijas kanclere Angela Merkele pametīs politiku, visā pasaulē tika uztverta ar satraukumu, un par to priecājās tikai Krievijā, raksta vācu izdevuma Der Tagesspiegel žurnālists Kristofs fon Maršals, vēsta RIA Novosti.

Viņš atgādināja, ka Angela Merkele ir ļoti populāra visā pasaulē, un Vācija ir uzticams partneris dažādu konfliktu noregulēšanā. Turklāt Vācijas ekonomika ieņem ceturto vietu pasaulē un vadošo – ES. Jebkura valsts rīcība tieši ietekmē tās kaimiņus un partnerus.

Vācijas federālā kanclere Angela Merkele - Sputnik Latvija
Politika
Angela Merkele nolēmusi aiziet no lielās politikas

Kancleres politiskās karjeras noslēgums tiek uztverts nevis ar atvieglojumu, bet gan ar satraukumu par risku zaudēt garantijas un stabilitāti, atzīmēja autors. Pēc viņa domām, Merkele raksturīga spēja noskaņot miermīlīgi, mierīgi sarunāties ar sakaitinātiem politiķiem, un viņa devusi lielu ieguldījumu visdažādāko problēmu risināšanai Eiropā.

Taču, pēc Maršala domām, vienīgā valsts, kas priecāsies par Vācijas kancleres aiziešanu, būs Krievija, jo Merkele apvienojusi visu Eiropu pret Krieviju vērsto sankciju jautājumā. Viņa ir cieši saistīta arī ar vienošanos, kas panākta pārrunās Minskā un citos samitos.

"Merkele vienmēr var to atgādināt saviem partneriem, taču tam būs pielikts punkts, kad viņa aizies," – uzsvēra autors rakstā Der Tagesspiegel.

Merkeles gaidāmā aiziešana

Angela Merkele, Vācijas valdības vadītāja kopš 2005. gada, 29. oktobrī informēja, ka neplāno balotēties kanclera postenim 2021. gadā. Tāpat Kristīgi demokrātiskās savienības vadītāja neplāno cīnīties par vietu bundestāgā un partijas kongresā, kas notiks decembrī Hamburgā, neizvirzīs savu kandidatūru KDS priekšsēdētāja postenim.

Kancleres lēmums saistīts ar KDS atbalsta dramatisko samazināšanos vēlēšanās Hesenes federālajā zemē. Provizoriskie dati liecina, ka valdošā partija saņēmusi 27% balsu, Vācijas Sociāldemokrātiskā partija — 19,8%, "Zaļie" — 19,8%, "Alternatīva Vācijai" — 13,1%, Brīvā demokrātiskā partija — 7,5%, "Kreisie" — 6,3%.

Ziņu lente
0