Politika

"Krievijas padauza": Latvijas prezidents tiek kritizēts par interviju krievu valodā

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raimonds Vējonis izpelnījis kārtējo kritikas porciju – šoreiz nacionāli norūpējušies komentētāji ir sašutuši par viņa interviju krievu valodā.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Latvijas prezidents līdz šim tika asi kritizēts par viņa sliktajām oratora spējām, kā arī par "zilupes" akcentu intervijas laikā angļu valodā. Tagad viņam veltīta lavīna skarbu un pat aizvainojošu komentāru par to, ka viņš nolēma pateikt pāris vārdus krievu valodā.

Nacionāli norūpējušies apmeklētāji bija sašutuši par Latvijas televīzijas (LTV) ziņu sižetu. Kā zināms, tā nodrošina arī ziņas krievu valodā.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
"Zeme, atveries": Latvijas iedzīvotāji no jauna izsmējuši prezidentu Vējoni

6. oktobra rītā Raimonds Vējonis un viņa dzīvesbiedre Iveta Vējone vēlēšanās piedalījās Ogrē. Pēc balsošanas LTV žurnālisti sāka viņu iztaujāt par vēlēšanām.

Jautājumus uzdeva gan latviešu žurnālisti, gan krievvalodīgo mediju pārstāvji, un Raimonds Vējonis labā krievu valodā pastāstīja, ko viņa acīs nozīmē šīs vēlēšanas.

Piemēram, viņš vairākkārt uzsvēra, ka galvenais ir turēt eiroatlantisko kursu, nostiprināt valsts aizsardzību, turpināt sāktās reformas, domāt par to, kā uzlabot Latviju, lai mūsu valsts attīstītos un plauktu.

"Mēs atdodam savu balsi par to, kā Latvija attīstīsies turpmākos četrus gadus. Mēs nedrīkstam atdot kādam citam savu balsi par mūsu valsts attīstību," – cita starpā norādīja Vējonis.

Ziņu sižets tika publicēts Facebook. Taču komentētāji, šķiet, īpaši neuzklausīja prezidenta teikto – viņi saklausīja tikai to, ka Vējonis piekritis runāt krievu valodā.

Juris Manguzs pārsteigts vaicā, izmantojot tikai lielos burtus: "Pirmkārt, kāpēc viņu intervē krieviski Latvijā!"

"Kāpēc LTV intervē Valsts prezidentu krievu valodā?" – vaicāja Tālis Tukāns.

"Kur ievērota Valsts valoda?" – sašutumam pievienojās Dzintra Jorena.

Bija arī asāki prezidentam veltīti komentāri, kuru vidū daudzus pārpublicēt neļauj ētiski apsvērumi.

"Kapec vinch krieviski runa, lupata," – raksta Normunds Garenčiks (ortogrāfija saglabāta – tulk. piez.), un piebilst: "Krievijas padauza." Tāpat viņš novēroja, ka krievu valodā Raimods Vējonis runā pat labāk nekā latviski.

Savukārt citi sociālo tīklu lietotāji ieminējās, ka prezidents, iespējams, balsojis par "Saskaņu" un no pirmdienas visiem nāksies runāt krieviski.

Ziņu lente
0