Politika

Vadims Gilis pastāstījis, kur Latvijā ir "Saskaņas" teritorija

© Sputnik / Sergey MelkonovБюллетень для голосования и паспорт гражданина Латвийской республики
Бюллетень для голосования и паспорт гражданина Латвийской республики - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā ir tik spilgti izteiktas internacionālās teritorijas, ka pat latvieši tur balsos par "Saskaņu", uzskata publicists Vadims Gilis.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Intervijā Sputnik Latvija publicists Vadims Gilis pastāstīja, ka daudzi vēlētāji, kuru piedalījās vēlēšanās ir cilvēki vecumā virs 35-40 gadiem, viņiem ir izveidojusies sava pārliecība un viņus grūti pārvilināt ar kaut kādas aģitācijas reklāmas palīdzību.

Tādējādi publicists, iespējams, atklājis noslēpumu: kāpēc politiķi bija tik pasīvi priekšvēlēšanu kampaņas gaitā Latgales reģionā.

Stāstot par Latgali, kur publicists tobrīd atradās kopā ar Sputnik korespondentiem, Gilis atgādināja, ka tā ir "Saskaņas" un daļēji – arī Latvijas Krievu savienības – teritorija.

"Man šķiet acīmredzami, ka tādās pilsētās, kā Ludza un Rēzekne Latvijas Krievu Savienība, visticamāk, pārvarēs 5% barjeru – viņi savu saņems. Taču viņu rezultāti valstī nav noteikti, paskatīsimies, kas notiks. Latgalē "Saskaņa" un Latvijas Krievu savienība saņems balsu vairākumu. Šeit iedzīvotāji ir visai internacionāli. Domāju, šeit daudzi latgaļi un pat latvieši balsos par Saskaņu," – konstatēja publicists.

Gilis atgādināja, ka Rēzeknē pašvaldību vada partija "Saskaņa". Pilsētas mērs Aleksandrs Bartaševičs, "Saskaņas" pārstāvis, pēc publicista vārdiem, ir labākais Rēzeknes mērs visā neatkarīgās Latvijas vēsturē.

"Padarīts ir daudz, padarīts ir labi, cilvēki ir apmierināti. Tāpēc viņi šeit balsos par "Saskaņu"," – piezīmēja Gilis.

Ziņu lente
0