Politika

"Balsojam par krievu-latviešu valodu": ziņas no Latvijas austrumiem

© Sputnik / Sergey MelkonovВыборы в Сейм Латвии
Выборы в Сейм Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar cerību, taču arī ar lielu daļu pesimisma šajās vēlēšanās balso cilvēki pašā Latvijas austrumu nomalē – Zilupē, netālu no robežas ar Pleskavas apgabalu Krievijā.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Zilupes iedzīvotāji Latvijas tālākajā austrumu malā šaubās par to, vai parlamenta vēlēšanas kaut ko mainīs viņu dzīvē, noskaidroja Sputnik Latvija.

Novērotājs no partijas "Saskaņa" Viktors Matjušenoks pastāstīja, kā balsošana notiek Zilupē.

"Viss notiek kā parasti – pavārgi. Lielākā daļa vēlētāju ierodas no rīta. Balso ar cerībām, lai arī ar lielu daļu pesimisma. Lieta tāda, ka opozīcijai – partijai "Saskaņa" jau ne vienu reizi vien nav izdevies piepildīt savas cerības un vēlmes kļūt par Latvijas valdības daļu, tātad, arī izpildīt priekšvēlēšanu solījumus," – pastāstīja Matjušonoks.

Viņš atzīmēja, ka atmosfēra vēlēšanās ir mierīga, lietišķa un, kā jau parasti, nekādu pārkāpumu nav. Matjušenoks atklāja, ka pārsvarā balso pensijas un pirmspensijas cilvēki, jo visi jaunieši no Zilupes jau sen aizbraukuši peļņā uz ārzemēm. Novērotājs piezīmēja: šajās vēlēšanās deputāti var cerēt, ka Zilupē saņems aptuveni 300 balsis – iedzīvotāju skaits šajā pilsētā nepārsniedz pusotru tūkstoti.

Vēlētāja Feodora Kudrjavceva pastāstīja Sputnik Latvija, ko viņa domā par vēlēšanām un ko vēlētos mainīt savā dzimtajā pilsētā.

"Ziniet, es gandrīz neko negribētu mainīt. Mums ir labs vadītājs un saliedēta sabiedrība. Ko lai saka, krievu, latviešu valoda – tā mazliet ir valsts nolaidība. Savulaik latviešu valodu mācīja labi, pēc tam atcēla. Un tomēr mūsu skola cenšas uzturēt latviešu valodu. Mēs visi esam par Latviju. Lai mācās krievu-latviešu," – paskaidroja Kurdjavceva.

Sarunā viņa atklāja, ka balsojusi par "Saskaņu", jo, pēc viņas vārdiem, Zilupē ir "krievu tauta".

"Ar Krieviju draudzējamies, necenšamies naidoties. Ar laiku mēs salīgsim mieru. Tā, ziniet, ir īslaicīga parādība," — piezīmēja vēlētāja.

Ziņu lente
0