Politika

No gribētājiem pelnīt vairāk nekā 4000 eiro VID vadītāja amatā nevarot atkauties

© Sputnik / Sergey MelkonovVID
VID - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā 20 kandidātu pretendē vakantajam Latvijas Valsts ieņēmuma dienesta ģenerāldirektora amatam.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests līdz 14. septembrim pieņēma pieteikumus Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ģenerāldirektora amata atklātajam konkursam.

Beigās, saskaņā ar Ministru Kabineta informāciju, Valsts kanceleja saņēmusi 23 kandidātu iesniegumus VID vadītāja amatam, vēsta Mixnews.lv.

Tagad konkursa komisijai būs jāizvērtē pretendentu iesniegtie dokumenti un jāpārbauda, vai kandidāti atbilst konkursa prasībām, kurš notiks trīs posmos. Otrajā kārtā pretendenti iepazīstinās komisiju ar savu iestādes attīstības koncepciju, savukārt trešajā posmā katram kandidātam tiks sagatavots rezumējums.

Марис Скуиньш - Sputnik Latvija
Skujiņš atsaucis savu kandidatūru VID ģenerāldirektora postenim

Par kandidatūru, kura tiks atlasīta pēc konkursa rezultātiem, lēmumu pieņem finanšu ministrs, taču arī tas nebūs gala lēmums. Tālāk kandidātu VID vadītāja amatam būs jāapstiprina Latvijas valdībai.

Tam, kas beigās nonāks Valsts ieņēmumu dienesta vadībā, tiks noteikta 4030 eiro alga pluss piemaksas un prēmijas.

VID vadītāja amats ir vakants kopš šī gada marta, pēc tam, kad negaidīti mirusi iepriekšējā iestādes ģenerāldirektore Ilze Cīrule.

Jūnija sākumā Finanšu ministrijas vadītāja Dana Reizniece-Ozola izvirzīja vakantajam amatam bijušo Latvijas Televīzijas valdes locekli Māri Skujiņu, taču pēc dažām dienām vienlaikus vairākas Latvijas avīzes publicēja ziņas par to, ka Skujiņš ir saistīts ar sabiedrībā plaši pazīstamiem būvdarbu veicējiem un uzņēmēju Māri Martinsonu, kurš šī gada februārī tika aizturēts lietā pret Latvijas Bankas vadītāju Ilmāru Rimšēviču, kurš savukārt tiek turēts aizdomās par korupciju.

Pēc tam mediji sāka apsūdzēt korumpētībā jau pašu Reiznieci-Ozolu. Septītajā jūnijā Skujiņš atsauca savu kandidatūru VID vadītāja amatam.

Pretendents esot

Jaunais atklātais konkurss VID ģenerāldirektora amatam tika izsludināts 17. augustā. Dalībai konkursā tika aicināti ne vien finanšu, bet arī administratīvie vadītāji. Personāla atlases kompānija Amrop, kura savukārt arī uzvarēja speciālā konkursā, vērtēs pretendentus visos posmos.

Iepriekš Reizniece-Ozola paziņoja, ka cer ieraudzīt VID vadībā Nodokļu pārvaldes direktori Daci Pelēku, kura šobrīd ir Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja vietas izpildītāja. Finanšu ministre skaidroja savu izvēli ar to, ka Pelēka ļoti labi strādā VID ģenerāldirektora amatā gan no nodokļu administrēšanas, gan no finanšu un muitas noziegumu apkarošanas viedokļa.    

Ziņu lente
0