Politika

Lembergs uzdāvinās Latvijas vadībai beisbola cepures

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ventspils mērs uzdāvinās Latvijas augstākajām amatpersonām beisbola cepures ar uzrakstu "Padarīsim Latviju diženu".

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. Ventspils mērs Aivars Lembergs uzdāvinās Latvijas augstākajām amatpersonām beisbola cepures ar uzrakstu "Padarīsim Latviju diženu". Par to viņš pastāstīja kārtējās preses konferences sākumā. Videoieraksts publicēts Ventspils domes oficiālajā YouTube kanālā.

Lembergs nolēma sākt uzstāšanos ar aicinājumu Latvijas vadībai – prezidentam, Saeimas spīkerei, premjeram, valdības locekļiem, Saeimas deputātiem un citām valsts augstākajām amatpersonām.

"Man ir ļoti bieži tāda kauna sajūta, kad es redzu, kā mūsu valsts vadītāji pazemojas, sulainiski klanās – varbūt ne tiešā vārda nozīmē, bet pēc savas uzvedības, pēc savas nostājas Latvijai svarīgos jautājumos – vai tas būtu Briselē, vai tas būtu Parīzē, vai tas būtu Londonā, vai tas būtu Vašingtonā," — pastāstīja Ventspils mērs.

Viņš uzskata, ka Latvijas vadībai trūkst pārliecības par valsts nākotni. Tādā gadījumā, protams, maz cerību uz to, ka Latviju izdosies padarīt labāku, nekā tā ir, un latviešus – laimīgākus, nekā citu valstu iedzīvotājus.

"Tāpēc es domāju manis pieminētājām amatpersonām nosūtīt šādu cepurīti. Es ceru, ka viņi to nesās vai noliks tādā vietā mājās, lai viņi no rīta un vakara izlasa "Padarīsim Latviju diženu" un uzstāda sev jautājumu: "Vai tas, ko es šodien esmu darījis, veicina, ka Latvija kļūs dižena?"," — uzsvēra Lembergs.

Ventspils mērs paskaidroja, ka, runājot par diženumu, viņa doma nav iedzīvotāju skaits vai kodolieroču esamība.

"Dižena ne tādā ziņā, ka būs vairāk iedzīvotāju, kā Ķīnā, ne tādā ziņā, ka būs vairāk atomieroču, nekā Amerikā, vai Krievijā, dižena tādā ziņā, ka tu visi velēsies dzīvot, radīt ģimenes, rādīt bērnus un sagaidīt laimīgas vecumdienas," — paskaidroja Lembergs.

Viņš aicināja visus pievienoties šai kustībai.

"Nost ar sulainību, iztapību, lai nav tā, ka citu valstu ministru ierēdņi komandē ar Latviju un Latvijas augstākām amatpersonām, ka viņi nosaka mūsu politiku," pārliecināts politiķis.

Ventspils mērs atgādina, ka neviens nezina, kādi solījumi tiek doti kuluāros. Viss, ko redz sabiedrība, – tā ir publiskā puse, kā, piemēram, gaidāmajās vēlēšanās.

"Ko viņi ir apsolījuši mums aiz muguras? Ne diženu Latviju. Es par diženu Latviju. Aicinu pievienoties," — beigās sacīja Aivars Lembergs.

Lembergam jau ir parādījušies sekotāji, tā, piemēram, Twitter lietotājs Skruvmens vaicā, kur iespējams iegādāties šādu beisbola cepuri un vai būtu variants sarkanajā krāsā.

Ziņu lente
0