Politika

Krievijas ārlietu ministrs norādījis uz augošo konfrontāciju ar ASV

© Sputnik / Нина Зотина / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO pietuvošanās Krievijas robežām palielina militāras sadursmes risku, atgādināja Sergejs Lavrovs.

RĪGA, 10. septembris — Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādījis, ka spriedze pieaugumu Krievijas un ASV attiecībās palielina NATO bloka infrastruktūras pietuvošanās Krievijas robežām. Šo viedokli diplomāts pauda programmā "Lielā spēle" telekanālā "Pervij", vēsta Sputnik Igaunija.

"Jā, konfrontācija pieaug, spriedze pieaug. ASV iniciējušas NATO pietuvošanos mūsu robežām… izvietojot militāro infrastruktūru pie mūsu robežām. ASV, Lielbritānija, Kanāda, Francija un Vācija dislocē savus bataljonus Baltijā un citās valstīs, kas robežojas ar bijušo Padomju Savienību," — teica politiķis.

Krievijas un ASV karogi - Sputnik Latvija
Somijas avīze: Krievijas un ASV attiecību degradācijas dēļ zaudētājos izrādās visi

Alianses iniciatīvas ar mērķi iesaistīt savās struktūrās arī Kijevu ministrs salīdzināja ar situāciju, kāda 2008. gadā izveidojās Gruzijā, kad toreizējais valsts prezidents Mihails Saakašvili "iedomājās, ka viņam viss ir atļauts, un uzbruka saviem pilsoņiem".

Pēc Sergeja Lavrova domām, tas attiecināms arī uz pašreizējo Ukrainu — pastāvīgie apstiprinājumi par to, ka valsts būs NATO, "sagrozījuši galvu" prezidentam Petro Porošenko.

"Un tagad Kijeva savelk bruņojumu pie saskarsmes līnijas Donbasā. Amerikāņi turp sūta gan munīciju, gan bruņojumu, turklāt ne tikai vieglos strēlnieku ieročus," — piezīmēja Krievijas ārlietu ministrs.

Iepriekš vēstīts, ka pēdējos gados pie Krievijas robežām vērojama līdz šim nebijusi Ziemeļatlantijas alianses grupējuma pastiprināšanās. Savas militāristiskās iniciatīvas NATO pamato ar nepieciešamību savaldīt draudus, ko it kā radot Krievija.

Maskava jau vairākkārt apliecinājusi, ka nav ieinteresēta palielināt spriedzi attiecībās ar NATO, un uzsvērusi, ka neplāno uzbrukumus nevienai alianses valstij. Krievijas ārlietu ministrs paskaidroja, ka NATO tas ir ļoti labi zināms, taču mītu par Krievijas draudiem tā izmanto, lai aizbildinātu militārās klātbūtnes paplašināšanu pie Krievijas robežām.    

Ziņu lente
0