Politika

Nacionālā apvienība paziņojusi ministru amatu kandidātu vārdus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nacionālajam blokam atlicis izlemt jautājumu par ekonomikas, satiksmes, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru krēslu pretendentiem.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. Sestdien, 8. septembrī, VL-TB/LNNK domes sēdes gaitā, partija nosauca savu kandidātu vārdus, kuri pretendēs ministru amatiem pēc jaunās valdības vēlēšanām, vēsta Grani.lv.

Tostarp, Ināra Mūrniece, kura šobrīd ir Saeimas priekšsēdētāja, jaunajā Latvijas valdībā pretendē uz aizsardzības ministra amatu. Nacionālās apvienības Saeimas deputāts Imants Parādnieks varētu ieņemt labklājības ministra krēslu. Deputāta Riharda Kola kandidatūra izvirzīta ārlietu ministra amatam, deputāta Edvīna Šnores — iekšlietu ministra, savukārt deputāts Ritvars Jansons varētu kļūt par jauno izglītības ministru.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Politika
Latvija uzņem eiroatlantisko kursu: Vējonis vēlas izvēlēties jaunos ministrus

Esošais tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs mēģinās saglabāt savu amatu jaunajā valdībā. Savukārt finanšu ministra vietai pretendēs Latvijas Universitātes lektore un pētniece Līga Leitāne. Zemkopības ministra amatam pretendēs zemnieku saimniecības "Zilūži" vadītājs un īpašnieks Jānis Grasbergs. Par Veselības ministrijas vadītāju varētu kļūt Elīna Treija.

Jautājums ar ekonomikas, satiksmes un vides aizsardzības ministru amatu kandidātiem pagaidām nav atrisināts. Ir daži pretendenti, kuru vidū ir Latvijas Darba devēju konfederācijas eksperts Pēteris Leiškalns, kā arī Andris Čuda, Rīgas domes deputāts Jurģis Klotiņš un esošais ministrs Kaspars Gerhards.

Drošība un nācijas stiprināšana

Tāpat Nacionālais bloks sēdes laika nosauca savas priekšvēlēšanu programmas galveno prioritāti — tā ir fiziska latviešu nācijas stiprināšana, kurā ietilpst demogrāfija, reemigrācija, latviešu nācijas garīgā stiprināšana.

Vērts atzīmēt, ka līdz Latvijas Saeimas vēlēšanām atlicis mazāk nekā mēnesis — tām būs jānotiek šī gada 6. oktobrī.

Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Politika
Latvija ir gatava spert soli pretī tautas prezidenta vēlēšanām

Iepriekš ziņots, ka par Latvijas premjerministra amata kandidātu Nacionālās apvienības valde apstiprinājusi eirodeputātu Robertu Zīli. Savā pirmajā uzrunā, būdams premjera kandidāts Zīle uzsvēra, ka viņam izvirzīšana tik augstā amatā Latvijas simtgades gadā ir ne vien liels gods, bet arī liela atbildība. Viņš paziņoja, ka Nacionālā bloka programmas prioritātes paliek ģimeņu atbalstīšana, latviskums un drošība. Turklāt drošību eirodeputāts iedalīja ārējā un iekšējā.

Saskaņā ar augusta partiju reitingiem, par Nacionālo apvienību gatavi nobalsot 6,1% vēlētāju. Nacionālais bloks ieņem trešo vietu popularitātes ziņā elektorāta vidū — pēc "Saskaņas", kurai ir 21,5% balsu, un Zaļo un zemnieku savienības, par kuru gatavi nobalsot 11,5% aptaujāto.

Aiz Nacionālā bloka seko "Jaunā Vienotība", "Attīstībai/Par!", Jaunā konservatīvā partija, Latvijas Reģionu apvienība, "No sirds LAtvijai". tad seko Latvijas Krievu savienība un partija "Progresīvie".

Taču 23% aptaujāto augustā nezināja, par kuru viņi balsos Saeimas vēlēšanās, savukārt 12% norādīja, ka uz vēlēšanām neies.    

Ziņu lente
0