Politika

Dombrovskis: "Saskaņa" pārskatīs iepriekšējo Latvijas valdību "idiotiskās" reformas

© Sputnik / Sergey MelkonovКандидат в премьеры от партии "Согласие" Вячеслав Домбровский (справа)
Кандидат в премьеры от партии Согласие Вячеслав Домбровский (справа) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministra amata kandidāts no "Saskaņas" partijas Vjačeslavs Dombrovskis pastāstīja par savu attieksmi pret izglītības reformu.

RĪGA, 7. septembris – Sputnik. Vjačeslavs Dombrovskis, kura kandidatūru "Saskaņa" izvirzījusi Latvijas premjerministra amatam, sola, ka, ja partija iekļūs valdībā, tad, pirmām kārtām, tiks pārskatīti Izglītības likuma grozījumi, vēsta Lsm.lv.

Dombrovskis uzsvēra, ka "Saskaņa" uzreiz ķersies klāt privāto augstskolu reformas pārskatīšanai. Viņš nosauca Augstākās izglītības likuma grozījumus par "idiotiskiem", un atzīmēja, ka pateicoties šiem grozījumiem Latvija dāvina Igaunijai un citām valstīm vismaz 24 miljonus eiro.

Pēc Dombrovska sacītā, partijas plānos arī ir cīņa pret bilingvālās izglītības likvidēšanu. Taču Latvijas premjera amata kandidāts nepateica, ka lēmums par skolu pāreju uz mācībām latviešu valodā tiks atcelts. Viņš paskaidroja, ka viss nav tik vienkārši un uzsvēra, ka "Saskaņa" iestājas par izglītību trīs valodās, par ko teikts partijas priekšvēlēšanu programmā.

500 Eiro - Sputnik Latvija
Saskaņa: firmas bēgs prom, ja pacelsim minimālo algu līdz 1000 eiro

Vērts atzīmēt, ka savā priekšvēlēšanu programmā "Saskaņa" sola pārskatīt visas iepriekšējo valdību nesagatavotās reformas, savukārt izglītības jomā iestājas par trilingvālām mācībām, kad visi skolēni brīvi sarunāsies latviešu valodā, mazākumtautību skolēni — dzimtajā valodā un vēl vienā-divās svešvalodās.

Turklāt partija apzīmē, ka iestājas par pārmaiņām, kas padarīs Latviju par vienotu un sociāli taisnīgu valsti. Priekšvēlēšanu programmā teikts, ka jāizbeidz etniskās nošķiršanas, apspiešanas, nacionālā naida kurināšanas un iekšējā ienaidnieka meklējumu politika.

Šī gada maijā "Saskaņas" līderis Rīgas mērs Nils Ušakovs, uzstājoties partijas sanāksmē, paziņoja, ka atbalsta latviešus, kuri vēlas radikālas pārmaiņas, un paziņoja par saviem nolūkiem pārvērst Latviju trilingvālā valstī. "Saskaņas" partiju Ušakovs nosauca par pēdējo lielo partiju, ka iestājas par mieru, labklājību, brīvību, cilvēktiesībām un demokrātiju.

Taču eksperti uzskata, ka "Saskaņas" sapņiem par demokrātisku trilingvālu Latviju nav lemts piepildīties, jo partijas cerības izveidot koalīciju valdībā ir nelielas, un nākošos četrus gadus partija atkal aizvadīs opozīcijā.

Ziņu lente
0