Politika

Makrons paziņojis, ka Putins ieinteresēts ES "demontēšanā"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasFrancijas prezidents Emanuels Makrons
Francijas prezidents Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vienlaikus Francijas līderis norādīja, ka ciena savu Krievijas kolēģi, un ka dialogs ar Maskavu ir nepieciešams

RĪGA, 3. septembris — Sputnik. Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņojis, ka Krievijas līderis Vladimirs Putins "sapņo par Eiropas Savienības sabrukšanu", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Makrona interviju zviedru televīzijai SVT.

Turklāt Makrons iestājas par dialogu ar Krieviju un ar cieņu izturas pret Putinu.

Francijas prezidents ticies ar Vladimiru Putinu. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Francijas prezidents ticies ar Vladimiru Putinu Maskavā

Šādu paziņojumu Francijas prezidents izteica, priekšvēlēšanu kampaņas fonā Zviedrijā. Viens no galēji labējās partijas "Zviedrijas Demokrāti" līderiem Jimmi Okesons, atbildot uz jautājumu par to, kam viņš dod priekšroku — Makronam vai Putinam, — atteicās izdarīt izvēli.

SVT žurnāliste lūdza Makronu komentēt šo Okesona paziņojumu. Francijas līderis paziņoja, ka negribētu iejaukties valsts iekšējās lietās, norādot, ka Okesona atbilde "runā pati par sevi".

Turklāt Francijas prezidents vēlreiz uzsvēra, ka ciena Putinu, taču "Krievija nevar būt par paraugu zviedriem".

Pavasara beigās Makrons ticies ar Putinu Sanktpēterburgā. Prezidenti vienojās izveidot koordinācijas mehānismu starp Krieviju un Franciju Sīrijas konflikta noregulēšanai un humānas palīdzības sniegšanai vietējiem iedzīvotājiem. Pēc tikšanās Makrons norādīja, ka Eiropai vajadzētu apsvērt jaunus stratēģiskās partnerības ar Krieviju noteikumus, kuras vēsture ir tapusi "kopā ar Eiropas vēsturi". Tolaik franču līderis paziņoja, ka drošības jautājumos ES vajadzētu pārstāt pilnībā paļauties uz ASV un patstāvīgi rūpēties par sevi.    

Ziņu lente
0