Politika

Donalds Tramps īsumā paskaidrojis, kāpēc tiekas ar pasaules valstu līderiem

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе
Президент США Дональд Трамп на саммите НАТО в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps īsā video ierakstā paskaidroja, ka tikšanās ar citu valstu vadītājiem ļauj mainīt situāciju uz labo pusi.

RĪGA, 19. augusts — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps īsumā paskaidroja, kāpēc viņam vajadzīgas tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un citu valstu vadītājiem, vēsta RIA Novosti.

"Daudzi cilvēki man vaicā, kāpēc es tiekos ar ārvalstu līderiem. Kāpēc es tērēju savu laiku. Patiesībā tas ir ļoti svarīgi. Esmu to vairākkārt teicis. Ja tu esi prezidents, tev jātiekas ar ārvalstu līderiem. Tu neko nezaudēsi, toties daudz ko vari iegūt. Tā notika Singapūrā. Paskatieties, kas notika ar (Ziemeļkorejas – red.) līderi Kimu (Čenunu – red.). Pateicoties tam, ka tas (tikšanās – red.) notika, mēs pēc ilgiem gadiem atguvām savus varoņus. Neviens nepalaiž pret mums raķetes un neveic kodolizmēģinājumus. Nenotiek citas briesmīgas lietas," – paziņoja Tramps īsā videoierakstā, ko publicēja savā lapā Twitter.

Baltā nama vadītājs piebilda, ka viņam bijusi "satriecoša tikšanās" ar Putinu. "Izpildītas daudzas lietas," – viņš apliecināja.

"Tikšanās ar ārvalstu līderiem ir laba lieta, nevis slikta. Nekas slikts nenotiks, toties mainīsies uz labo pusi. It īpaši, ja tavs prezidents zina, ko dara," – piebilda Donalds Tramps.

Šī gada 16. Jūlijā Helsinkos notika pirmā ASV un Krievijas prezidentu pilna formāta tikšanās. Abu valstu vadītāji vairāk nekā divas stundas sarunājās aiz slēgtām durvīm, pēc tam delegācijas tikās paplašinātā sastāvā un atbildēja uz žurnālistu jautājumiem. Pēc tikšanās Putins un Tramps informēja, ka vēlas panākt abu valstu attiecību uzlabošanos.

Jūnijā Singapūrā notika pirmais ASV un KTDR samits, kurā tikās Donalds Tramps un Kims Čenuns. Pēc sarunas ASV prezidents paziņoja, ka parakstījis "detalizētu" dokumentu ar Ziemeļkoreju, un uzsvēra: Korejas pussalas denuklerizācijas process sāksies "ļoti ātri". Savukārt Kims Čenuns norādīja, ka samita rezultātu dokumenta parakstīšana devusi "jaunu startu" abu valstu attiecībās un solīja "lielas pārmaiņas" nākotnē.

Ziņu lente
0