Politika

Aleksejs Medvedevs: sliktās attiecības ar Krieviju novedušas pie katastrofas

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasКрыши старого города в Риге в Латвии
Крыши старого города в Риге в Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas deputāta kandidāts Aleksejs Medvedevs no partijas "Saskaņa" uzskata, ka tranzīta jomā Latvijā izveidojusies katastrofa, ko radījušas sliktās attiecības ar Krieviju.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Latvijā izveidojusies katastrofāla situācija tranzīta jomā, ko radījušas sliktās attiecības ar Krieviju, savā video uzrunā Facebook paziņoja Saeimas deputāta kandidāts no partijas "Saskaņa" Aleksejs Medvedevs, vēsta RIA Novosti.

"Kā cilvēks, kurš dzimis un visu mūžu nodzīvojis Ventspilī – pilsētā, kurā galvenais ienākumu avots ir osta, es nevaru klusēt par katastrofālo situāciju, kas izveidojusies mūsu valstī tranzīta jomā. Tranzīta kravu plūsmu straujā samazināšanās negatīvi ietekmē ne tikai ostas pilsētu iedzīvotājus. Tā ietekmē visus mūsu valsts iedzīvotājus."

Грузовые поезда на станции - Sputnik Latvija
Matīss: šprotes Latvija vēl pārdos, taču bez kravām no Krievijas glābiņa nav

Politiķis atgādināja, ka 2016. gadā jūras un dzelzceļa transports ienesis valstij 700 miljonus eiro, bet 2018. gadā ienākumi būtiski samazināsies, un tālāk situācija tikai pasliktināsies. Medvedevs pauda pārliecību, ka notiekošais ir tieši saistīts ar Latvijas ārpolitiku.

"Latvijas un Krievijas attiecību saasināšanās burtiski iznīcina vienu no galvenajiem valsts budžeta ienākumu elementiem. Pēdējo gadu laikā Krievija ir uzbūvējusi vairākas jaunas ostas Baltijas jūras reģionā. Šodien mūsu miljoni aiziet turp. Mums jāsaprot, ka Eiropa tik un tā saņems Krievijas kravas. Krievija tās jebkurā gadījumā pārdos un piegādās. Neviens nebūs zaudētājos. Neviens, izņemot Latviju, kura no šīs shēmas jau ir izsvītrota," – sūdzējās politiķis un piebilda, ka vēl joprojām ar kompromisu palīdzību iespējams iziet no pašreizējās situācijas.

Jānis Jurkāns - Sputnik Latvija
Jurkāns: valdība zog Latvijā miljardus, bet auni turpina bungot

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas tranzīta nozare ir zaudējusi lielu apjomu kravu, ņemot vērā Krievijas apņemšanos veidot savu infrastruktūru Baltijā un palielināt dzelzceļu caurlaides spēju Ļeņingradas apgabalā. Organizācijas "Baltijas asociācija – transports un loģistika" dati liecina, ka četru gadu laikā dzelzceļa pārvadājumi samazinājušies par 23%, Latvijas ostu apgrozījums – par 16%, tautsaimniecība zaudējusi vismaz 132 miljonus eiro.

Ziņu lente
0