Politika

Latvieši par "piedzērušos" Junkeru: lieliski raksturo Eiropas Savienības stāvokli

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПредседатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер
Председатель Европейской комиссии Жан-Клод Юнкер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apspriežot dīvaino Eiropas Komisijas vadītāja Žana Kloda Junkera uzvedību NATO samitā, sociālie tīkli atcerējās Brežņevu un vēlo Jeļcinu, savukārt bijušais Igaunijas prezidents Tomass Ilvess uzskata, ka, atbalstot Junkeru, valstu vadītāji vienkārši sniedza viņam atbildes pakalpojumu.

RĪGA, 13. jūlijs – Sputnik. Sociālo tīklu lietotāji aktīvi apspriež Eiropas Komisijas vadītāja Žana Kloda Junkera dīvaino uzvedību NATO samitā Briselē.

Politiķis nevarēja taisni stāvēt uz kājām, krita virsū cilvēkiem, klupa un nevarēja pārvietoties bez citu cilvēku palīdzības. Daudzi komentētāji, tostarp, arī latviešu, sāka domāt, ka tik Junkers nebija ieradies uz pasākumu stiprā alkohola reibumā.

"Ļoti ceru, ka mūsu ĀM un EP informācijas birojs Rīgā nekavējoties paskaidros, kas tieši ir noticis ar EK vadītāju?!" — uzrakstīja publicists Otto Ozols Twitter vietnē, pievienojot pasākuma video.

"Skaidrojums jau bija — lai neciestu VIŅU dzīves kvalitāte, būs 4% no IKP," — uzrakstīja Aivars Borovkovs, ar to domājot jaunos piedāvājumus aizsardzības izdevumu palielināšanai, kas izskanēja samitā.

Rutai Mežavilkai šāda Junkera uzvedība atgādināja Brežņevu un vēlo Jeļcinu. ​

"​Kārtīgā pālī!!! Vai arī uz insulta robežas. Pat nezinu, kas sliktāk," — uzrakstīja Juris Lipsnis. Ozols atgādināja par citām epizodēm – Rīgā un Romā, kad Junkers, kā tiek uzskatīts, parādījies oficiālajos pasākumos reibuma stāvoklī.

"Normālās sabiedrībās cilvēkiem, kuri daudz iedzer, neļauj vadīt automobili, un te šāds cilvēks vada Eiropas Komisiju visaugstākajā ES līmenī," — uzrakstīja Ozols.

Žurnālists Bens Latkovskis nešaubās, ka Junkers bija piedzēries, jo tas nenotiek pirmo reizi.

"Katram alkoholiķim var gadīties plosts. Bet, ja šis alkonauts zina, ka rīt viņam jāpiedalās NATO samitā, kur būs 29 valstu vadītāji, bet viņš iepriekšējā dienā nevar saņemties, lai uz tikšanos ierastos kaut pohains, tricelīgs, bet daudzmaz skaidrā, tad tā jau prasta nekaunība," — uzrakstīja žurnālists Bens Latkovskis. ​

"Tāds variants, ka večukam jau slikti ar veselību, netiek izskatīts? Ja streipuļo- dzēris! Dzelžaina loģika! Es veco Žani neaizstāvu. Tikai vedinu uz to, ka ne viss vienmēr ir tā, kā izskatās no malas," — iebilst lietotājs Dzintars.

Uz to Latkovskis atbildēja, kā šī nebūt nav bijis pirmais gadījums Junkera karjerā.

Savukārt Jurim Vaidakovam ir aizdomas, ka Junkers vienkārši cenšas aizmirsties.

"Nu bet ja tu būtu sev nodrošinājis vecumdienas ar koruptīvu (?) draudzēšanos ar vajadzīgām lielvarām, tad nenodzertu katru dienu savu sirdsapziņu?" — vaicā Vaidakovs. ​

"Alkoholiķis, Junkers, lieliski raksturo to, kādā stāvoklī patreiz atrodas Eiropas Savienība," — uzrakstīja lietotājs Nodus Gordius.

Vienkārši atgrieza parādu

Citās valstīs komentētāji aktīvi joko sakarā ar kārtējo notikumu ar Junkeru.

"Eiropas Komisijas glāba ES dalībvalstis, kuras skaidras politikas trūkuma dēļ nonāca nelaimē. Šodien valstis sniedza atbildes pakalpojumu," — uzrakstīja bijušais Igaunijas prezidents Tomass Ilvess.

Te lūk britu televīzijas raidījumu vadītāja Džeremija Vaina komentārs: "Kad jums pasaka, ka Žans Klods Junkers jau pagaršojis vīnu, ko jums paredzēts pasniegt vakariņās."

Labāk es būtu bijis piedzēries

Eiropas līderis paskaidroja savu uzvedību britu izdevumam The Sun.

Pēc Žana Kloda Junkera sacītā, viņš nebija piedzēries, savukārt staigāt viņam esot bijis grūti išiasa lēkmes dēļ, kas viņam parādījusies pēc automobiļu avārijas.

"Labāk es būtu bijis piedzēries," — piebilda pusbalsī Junkers.

Ziņu lente
0