Politika

Terēzas Mejas runa parlamentā pēc Džonsona demisijas uztverta ar smiekliem

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПремьер-министр Великобритании Тереза Мэй выступает на саммите Европейского Союза в Брюсселе
Премьер-министр Великобритании Тереза Мэй выступает на саммите Европейского Союза в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Terēza Meja pauda pateicību demisionējušajam ārlietu ministram Borisam Džonsonam par "kaismi ar kādu viņš aizstāvēja Britānijas intereses", un zālē atskanēja skaļi smiekli.

RĪGA, 10. jūlijs — Sputnik. Lielbritānijas parlamentā ar smiekliem uztverta valsts premjerministres Terēzas Mejas runa pēc divu viņas kabineta locekļu demisijas, vēsta RIA Novosti.

Savā runā Meja pateicās Deividam Devisam un Borisam Džonsonam – abiem ministriem, kuri pauda vēlēšanos pamest savus posteņus. Viņa norādīja: valdība secinājusi, ka nepieciešams rūpīgi gatavoties visiem variantiem pārrunās ar Eiropas Savienību Brexit jautājumos. Politiķe uzsvēra, ka vienošanās ar Briseli, iespējams, vispār netiks panākta.

Premjerministres runu vairākkārt pārtrauca parlamenta locekļu smiekli.

Piemēram, cita starpā Terēza Meja pauda pateicību demisionējušajam ārlietu ministram Borisam Džonsonam par "kaismi ar kādu viņš aizstāvēja Britānijas intereses", un zālē atskanēja skaļi smiekli. Pēc tam politiķi tika saukti pie kārtības.

Meja paziņoja, ka vienošanās, ko aizvadītās nedēļas nogalē panācis Ministru kabinets pārrunās ir "atbildīgs un uzticības vērts plāns", turklāt atzīmēja, ka ES piedāvātie Brexit varianti nav pieņemami.

"Ja ES turpinās savu līniju, tas draud ar nespēju noslēgt vienošanos," – paskaidroja Meja un atzina, ka viņas piedāvātais variants met "izaicinājumu Eiropas Savienībai".

Министр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Boriss Džonsons atkāpies no Lielbritānijas ārlietu ministra amata

Pēc tam premjere bija spiesta dažas sekundes pagaidīt, pirms turpināt runu, jo klātesošie smējās pārlieku skaļi. Londonā aizvien biežāk skan pieņēmumi, ka Meja cenšas izvēlēties starp viņas piedāvāto variantu un pašas posteni.

Dienu iepriekš, informācijas avots Leiboristu partijā pieļāva, ka konservatori valdības krīzes fona varētu nobalsot par neuzticības votumu Mejai.

Svētdien, 8. jūlijā par savu demisiju paziņoja Brexit lietu ministrs Deivids Deviss, galvenā figūra Ministru kabinetā, ņemot vērā to, ka Lielbritānija pametīs ES jau 2019. gada 29. martā. Pirmdien no amata atkāpās ārlietu ministrs Boriss Džonsons. Deviss informēja, ka viņam radušās domstarpības ar premjerministru jautājumā par turpmākajām tirdznieciskajām un muitas attiecībām ar ES. Gan Džonsons, gan Deviss ir "skarbā" Brexit piekritēji.

Ziņu lente
0