Politika

Welt par Trampa un Putina iespējamo vienošanos: "Eiropas šausmas"

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas valstu vidū īpaši neapmierinātas izrādīsies, tās, kas pastāvīgi ziņo par "Krievijas draudiem" - Polija un Baltijas valstis

RĪGA, 28. jūnijs – Sputnik. Krievijas un ASV vienošanās bez Eiropas var beigties ar šausmu scenāriju Eiropā un NATO spēku zaudēšanu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu avīzi Welt.

Izdevums vēsta, ka par Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās rezultātu varētu kļūt Vašingtonas piekrišana pārtraukt dalību Ziemeļatlantijas alianses militārajās mācībās NATO austrumu robežā. Atbildes kārtā Maskava varētu atteikties no manevriem Krievijas rietumos.

Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг - Sputnik Latvija
NATO ģenerālsekretārs paskaidrojis, kāpēc Putins ne reizi nav ticies ar viņu

Pēc avīzes domām šāds ASV lēmums varētu padarīt militāro organizāciju vājāku un "apšaubīt tās pamatprincipus". Tiek atzīmēts, ka Maskavas gatavības spēku iespējas nemainīsies, savukārt Eiropas valstu vidū īpaši neapmierinātas izrādīsies Polija un Baltijas valstis, kas pastāvīgi ziņo par "Krievijas draudiem".

Turklāt izdevums apgalvo, ka, ja par abu līderu pārrunu rezultātu kļūs pret Krieviju vērsto sankciju atvieglošana, tad ekonomiskos ierobežojumus nāksies atcelt arī Eiropai.

Iepriekš Krievijas prezidenta palīgs Jurijs Ušakovs paziņoja, ka Maskava un Vašingtona vienojušās par Putina un Trampa tikšanos trešajā valstī. Pēc viņa sacītā, prezidenti var vienoties par savstarpēju paziņojumu, kas nozīmētu turpmākos valstu soļus attiecību attīstībā.

Ziņu lente
0