Politika

Ušakovs un Dombrovskis komentē Sproģa aiziešanu no politikas

© Sputnik / Sergey MelkonovСоциал-демократическая партия "Согласие"
Социал-демократическая партия Согласие - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņas" partijas pārstāvji ir gatavi turpināt politisko cīņu, un nenosoda Pēteri Sproģi par atteikšanos no priekšvēlēšanu kampaņas.

RĪGA, 28. jūnijs – Sputnik. Rīgas mērs Nils Ušakovs un "Saskaņas" partijas premjerministra amata kandidāts Vjačeslavs Dombrovskis reaģēja uz bijušā Latvijas Baptistu kopienu savienības bīskapa Pētera Sproģa lēmumu atteikties no dalības vēlēšanās.

18. jūnijā "Saskaņa" izvēlējās Sproģi par prezidenta amata kandidātu, un šis lēmums daudziem kļuva par pārsteigumu. Par Sproģa kandidatūras izvirzīšanu sašutuši bija gan "Vienotības", gan Nacionālā bloka pārstāvji, turklāt Sproģa lēmums ienākt politikā izraisīja negatīvu rezonansi arī baptistu sabiedrībā, kas turpmāk aicināja viņu neasociēt ar baptistu draudzi.

Pats Sproģis savā Facebook lapā publikācijā ar virsrakstu "Nodevēja grēksūdze" pastāstīja par to, kā viņu pārsteigusi šī negatīvā reakcija. Šo publikāciju arī izsmēja sociālajos tīklos: tika organizēta ironiska zibakcija ar heštagu #ManIrSapnis. Tieši šos vārdus Sproģis uzrakstīja Facebook, runājot par to, ka sapņo par Latviju, kurā visi sniedz viens otram labāko, ko spēj, no visas sirds. Vakar Sproģis paziņoja, ka atsakās no dalības vēlēšanās.

"Es neesmu par virziena maiņu uz Austrumiem. Esmu par to, ka tiek meklēts dialogs ar visiem — Austrumiem, Rietumiem, Ziemeļiem un Dienvidiem. Bet kā gan tas iespējams politikā, ja liela daļa mūsu "patriotu" pat grupu "Prāta Vētru" dēvēja par nodevējiem — tikai tāpēc, ka viņi izvēlējās koncertēt arī Krievijā. Drīzāk Latvijas prezidentam būtu jāizsaka viņiem pateicība par to, ka puiši veido pievilcīgu Latvijas tēlu nereti citādi indoktrinētajā Krievijas sabiedrībā," — uzrakstīja viņš.

"Saskaņas" partijas locekļi ar līdzjūtību izturējās pret Sproģa lēmumu.

"Tas, ko pēdējo 10 dienu laikā centās izdarīt ar Pēteri Sproģi, ir skaidrs signāls katram, kas vēlas pārmaiņas savā valstī un tautas saliedēšanu. Tas ir esošās varas elites signāls katram – nelien! Mēs tevi salauzīsim! Pēteris šajās dienās izvēlējās pašu galveno – ģimeni. Un mēs visi viņu atbalstām šajā lēmumā! Mūsu komanda turpinās nest tālāk viņa manifesta idejas. Tajā viss pateikts pareizi," — uzrakstīja Rīgas mērs Nils Ušakovs savā Facebook.

"Pēteris Sproģis ir godājams cilvēks. Tāpēc mēs nominējām viņu par mūsu Valsts prezidenta kandidātu. Viņam ir skaidrs redzējums par to, kā apvienot Latvijas tautu.

Taču mēs bijām pārsteigti un sarūgtināti par to ka pēdējo dienu laikā reaģēja daļa Latvijas sabiedrības. Pret Pēteri un viņa ģimeni bija izvērsta bezprecedenta un organizēta naida kampaņa. Diemžēl par šīs kampaņas upuri kļuva arī viņa ģimene.

Pēteris rīkojās kā cienījams cilvēks — pirmām kārtām izlemjot aizstāvēt savu ģimeni no turpmākiem uzbrukumiem. Mēs izprotam un cienām viņa pieņemto lēmumu.

Notikušais spilgti apliecina cik svarīgi ir apvienot Latvijas sabiedrību. Mēs turpināsim šo ceļu!" — uzrakstīja savā Facebook lapā Vjačeslavs Dombrovskis.

Kas kļūs par jauno "Saskaņas" prezidenta amata kandidātu, pagaidām nav zināms.

Ziņu lente
0