Politika

Mediji: Vācijas IeM vadītājs paziņoja par nevēlēšanos strādāt ar Merkeli

© REUTERS / Hannibal HanschkeКанцлер Германии Ангела Меркель
Канцлер Германии Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji atzīmē, ka domstarpības starp Merkeli un Zēhoferu var novest pie federālās kancleres valdības koalīcijas sabrukuma.

RĪGA, 18. jūnijs – Sputnik. Vācijas IeM vadītājs, "Kristīgi Sociālās savienības" (KSS) partijas līderis Horsts Zēhofers paziņoja, ka vairs nevar strādāt ar Angelu Merkeli, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Welt am Sonntag.

"Es vairs nevaru strādāt ar šo sievieti," — citē politiķa vārdus avīze.

Saskaņā ar vācu avīzes datiem, Zēhofers, 14. jūnijā sanāksmē ar KSS valdes locekļiem šo frāzi pateicis divreiz. Sekojošajā visu partijas pārstāvju sēdē IeM vadītājs tā jau nerunāja.

Konflikts Bundestāgā starp KSS un Angelas Merkeles "Kristīgi Demokrātisko savienību" (KDS) turpina saasināties. Kā atzīmē Welt am Sonntag, attiecības starp partijām šobrīd ir piesātinātas ar "neuzticēšanos un savstarpējām apsūdzībām".

Vācu dizaineris Karls Lāgerfelds. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lāgerfelds gatavs atteikties no Vācijas pilsonības Merkeles dēļ

Iemesls ir federālās kancleres migrācijas politika. Zēhofers pieprasa, lai robežsargi nelaiž Vācijā bēgļus, kuri jau ir reģistrēti kādā no Eiropas Savienības valstīm. Merkele uzskata, ka tas ir pretrunā ar Eiropas patvēruma piešķiršanas normām.

Angelu Merkeli bieži kritizējuši par viņas migrācijas politiku, pateicoties kurai 2015. gadā Vācijā iebrauca ap 900 tūkstošiem migrantu. Tas izprovocēja ultralabējo noskaņojumu celšanos valstī. 2017. gada septembrī viņa apsolīja, ka krīzes situācija vairs neatkārtosies.

Ziņu lente
0