Politika

Ušakovs: nacionālā tematika palīdz novirzīt uzmanību no problēmām ekonomikā

© Foto : Рижская думаМэр Риги Нил Ушаков
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas mērs Nils Ušakovs uzskata, ka skolu reforma ir pakļauta politiskajam kalendāram un gaidāmajām vēlēšanām, turklāt plānotās 72 izglītības sistēmas reformas vienkārši nav iespējams īstenot.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Politiķi izmanto skolu reformu priekšvēlēšanu cīņā, lai novirzītu iedzīvotāju uzmanību no daudz būtiskākām problēmām, paziņoja Rīgas domes vadītājs Nils Ušakovs igauņu kanāla ETV+ intervijā.

Televīzijas sižeta videoierakstu Ušakovs publicēja savā Facebook lapā.

Piemēram, Ušakovs komentēja žurnālistu jautājumu par Kārļa Šadurska piedāvāto izglītības reformu, kura paredz pilnu skolas izglītības pāreju uz latviešu valodu līdz 2021. gada 1. septembrim.

"Latvijas un ne tikai Latvijas gadījumā nacionālā tematika palīdz novirzīt uzmanību no ekonomikas un sociālajiem jautājumiem," — uzsvēra Ušakovs.

Rīgas mērs ir pārliecināts, ka, īstenojot ieplānotās izmaiņas, ierēdņi neizbēgami saskarsies ar nopietnām problēmām.

"Skolu izglītības sistēmas reforma, kas iekļauj sevī 72 reformas, skatoties no profesionālā viedokļa, domāju, ir praktiski neiespējama," — atzīmēja Ušakovs.

Rīgas mērs atgādināja, ka Igaunijā no 10.-12. klasei četrdesmit procenti priekšmetu tiek pasniegti dzimtajā valodā, savukārt no 1. līdz 9. klasei valodas proporciju izvēle paliek pašvaldību ziņā.

Tallinā Nils Ušakovs ieradies, lai apsveiktu Igaunijas galvaspilsētas iedzīvotājus Pilsētas dienā.

Vizītes laikā Ušakovs tikās ar Igaunijas premjerministru Jiri Ratasu.

"Šeit premjers nebaidās ierakstīt atsevišķu Jaungada apsveikumu krievu valodā Igaunijas krievvalodīgajiem pilsoņiem," —uzsvēra Ušakovs, atzīmējot, ka Tallinā darbojas krievu ģimnāzijas, taču, neskatoties uz to, ar igauņu valodas pozīcijām Igaunijā noteikti viss ir kārtībā.

Tāpat Rīgas mērs apsprieda kopīgas problēmas ar kolēģiem no citām Baltijas galvaspilsētām: Viļņas mēru Remiģi Šimašu un Tallinas mēru Tāvi Āsu. Viņš atzīmēja, ka Tallina, Rīga un Viļņa turpina atbalstīt viens otru.

"Ja tev nepieciešams padoms, labāko palīdzību tu vari saņemt, piezvanot Tallinas vai Viļņas mēram un pajautājot, kā jums te iet?" — pastāstīja žurnālistiem Ušakovs.

Mēri dalās gan pozitīvā, gan negatīvā pieredzē, turklāt Tallinas vai Viļņas problēmu risinājuma pieejas, visbiežāk, ir daudz pieņemamākas Rīgai, nekā citu pilsētu pieredze, atzīmēja Rīgas domes vadītājs.

Ziņu lente
0