Politika

Orientējamies uz cilvēkiem: Latvijas Krievu savienība vēlas nokļūt Saeimā

© Sputnik / Sergey MelkonovТатьяна Жданок на пикете у здания Полиции безопасности против ареста Александра Гапоненко
Татьяна Жданок на пикете у здания Полиции безопасности против ареста Александра Гапоненко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partijas "Latvijas Krievu savienība" plāno iekļūt Saeimā un ar ārvalstu organizāciju palīdzību ietekmēt valsts valdību mazākumtautību izglītības jautājumā.

RĪGA, 29. aprīlis — Sputnik. Sestdien, 28. aprīlī Partijas "Latvijas Krievu savienība" (LKS) tika prezentēts rezolūcijas projekts, kurā iekļauti LKS plāni Saeimas vēlēšanu jautājumā un partijas tālākajā darbībā krievu skolu aspektā, informē Grani.lv.

Митинг в защиту образования на русском языке в Латвии. Рига, 24 февраля 2018 г. - Sputnik Latvija
CVK atteica LKS parakstu vākšanā par krievu skolu autonomiju

Rezolūcijas projektā teikts, ka vēlēšanās piedalīsies LKS saraksts, piesaistot citu partiju pārstāvjus un bezpartejiskos kandidātus. Partija paziņoja, ka plāno informēt sabiedrību par savu darbību un viedokli gan krievu, gan latviešu valodās.

LKS priekšvēlēšanu programma tiks publicēta līdz 15. jūnijam. Tās pamatā būs Eiropas liberāļu un demokrātu apvienības principi, turklāt partijas mērķis ir sociāli taisnīgas un uz cilvēku orientētas valsts izveide.

Partija uzskata, ka galvenais instruments, ar kura palīdzību LKS plāno ietekmēt Latvijas valdību skolu reformas jautājumā, ir protesta akcijas. Partijas locekļi cer, ka līdz 2018. gada novembrim protesta akciju dalībnieku skaits pieaugs līdz 30 tūkstošiem cilvēku.

Pie tam mazākumtautību skolu problēmas risināšanai LKS plāno sadarboties ar Eiropas un Krievijas organizācijām, kuras, iespējams, varēs ietekmēt Latvijas valdību tiesiskajā sfērā.

Ne "Saskaņa" 

LKS pārmet "Saskaņai" nodevīgu politiku, kuras rezultātā skolu reforma Latvijā saskārusies ar minimālu pretestību. LKS rezolūcijas projektā norādīts, ka pēdējā pusgada laikā "Latvijā valdošās nacionālistiskās partijas izvērsušas līdz šim nebijušu cīņu ar Latvijas krievvalodīgo iedzīvotāju tiesībām un interesēm", un tas bijis iespējams krievu kopienas "stagnācijas un demoralizācijas", kā arī partijas "Saskaņa" bezdarbības dēļ, lai arī tā ir vienīgā partija, kura pēdējo astoņu gadu laikā pārstāvējusi krievu vēlētājus parlamentā un lielās pašvaldībās".

LKS ziņo, ka šī gada galvenais taktiskais mērķis ir krievu kopienas pārstāvniecības Saeimā atjaunošana.

Latvijas Krievu savienības (LKS) līdzpriekšsēdētāja Tatjana Ždanoka - Sputnik Latvija
Tatjana Ždanoka noliks EP deputāta pilnvaras

LKS priekšsēdētāja Tatjana Ždanoka informēja: ja partijai izdosies iekļūt Saeimā, reforma, kas paredz izglītības pāreju uz mācībām latviešu valodā, tiks pārskatīta. LKS kongresa goda viesis, Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins atzīmēja, ka izglītības reformas pārvērtēšanu Latvijā atbalsta arī citi EP deputāti, un viņi centīsies veicināt šī jautājuma risināšanu.

Patlaban Latvijas Krievu savienība nav pārstāvēta Saeimā, bet Eiropas Parlamentā no LKS strādā deputāts Miroslavs Mitrofanovs.

Ziņu lente
0