Politika

"Lielā septītnieka" valstis varētu pastiprināt sankcijas pret Krieviju

© Pixabay / knerri61Знак STOP
Знак STOP - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Lielais septītnieks" ĀM vadītāju samitā Toronto apsūdzēja Krieviju pasaules situācijas destabilizēšanā, Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pastāstīja par samita rusofobu pirmcēloni.

RĪGA, 24. aprīlis – Sputnik. G7 valstis varētu pastiprināt sankcijas pret Krieviju sakarā ar Donbasu, "Maskavas rīcības dēļ", teikts "Lielā septītnieka" ĀM vadītāju paziņojumā pēc 21.- 23. aprīļa tikšanās Toronto.

G7 grupā ietilpst ASV, Lielbritānija, Francija, Vācija, Itālija, Kanāda un Japāna.

"Mēs atgādinām, ka ekonomisko sankciju pagarināšana Donbasa dēļ ir saistīta ar absolūtu un neatgriezenisku Krievijas Minskas vienošanos izpildīšanu. Šīs sankcijas var tikt atceltas tikai, ja Krievija pilnībā izpildīs savas saistības, taču mēs tāpat esam gatavi pieņemt jaunus ierobežošanas pasākumus gadījumā, ja Krievijas rīcība to prasīs," — teikts paziņojumā.

Встреча министров иностранных дел стран Большой семерки - Sputnik Latvija
Politika
"Lielais septītnieks": esam gatavi dialogam ar Krieviju, taču sankcijas neatcelsim

"Lielais septītnieks" tāpat apsūdzējis Krieviju situācijas destabilizēšanā pasaulē, tomēr G7 valstis pauda gatavību sadarboties ar Krieviju reģionālo krīžu un globālo izaicinājumu jautājumos.

Maskava vairākkārt paziņoja, ka nav Ukrainas iekšējā konflikta puse un nav saistīta ar notikumiem Donbasā, kā arī ir ieinteresēta, lai Ukraina pārvar politisko un ekonomisko krīzi.

Rusofobu pirmcēlonis

Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs paziņoja par acīmredzamu rusofobu pirmcēloni "Lielā septītnieka" samitā, vēsta RIA Novosti.

"Kas attiecas uz ārlietu ministru tikšanos Toronto, tad, protams, rusofobu pirmcēlonis tur ir acīmredzams," — pateica Lavrovs.

Pēc viņa sacītā, rusofobu joslu ieņēma arī tās "septītnieka" valstis, kas apgalvo Maskavai, ka neatbalstot centienus izolēt Krieviju.

"Pacietīgi gaidīsim, aizstāvēsim savas pozīcijas un pagaidīsim, kamēr mūsu partneri apzināsies šādu afēru nespēju," — atzīmēja Lavrovs.

Ziņu lente
0