Politika

"Lielais septītnieks": esam gatavi dialogam ar Krieviju, taču sankcijas neatcelsim

© Vincenzo PINTO / AFPВстреча министров иностранных дел стран Большой семерки
Встреча министров иностранных дел стран Большой семерки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Lielā septītnieka" valstu ĀM vadītāji samita laikā Toronto paziņoja par gatavību dialogam ar Krieviju, taču atbalstīja sankciju saglabāšanu pret Krieviju tās "nepieņemamās uzvedības" Ukrainā dēļ.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Par to savā Twitter lapā paziņoja Kanādas ĀM.

"Ministrs Frīlands (Kanādas ĀM vadītājs – red.) un citi "Lielā septītnieka" ĀM vadītāji apstiprināja kopēju tiekšanos pēc pasaules kārtības, kas balstās uz starptautiskā likuma normām, tostarp, teritoriālās integritātes jautājumā. Ierobežojošie pasākumi attiecībā pret Krieviju par nepieņemamu rīcību Ukrainā saglabājas," — teikts paziņojumā.

"Lielā septītnieka" valstis atbalstīja Kijevas pozīciju par miera uzturētāju ieviešanu Donbasā, par ko paziņoja Ukrainas ĀM vadītājs Pāvels Kļimkins — viņu pirmo reizi uzaicināja uz samitu.

"Mums ir jāvadās pēc loģikas, kad no sākuma tiek panākta bāziskā drošība, pēc tam kontrole pār okupētajām teritorijām, policijas komponente un tikai pēc tam gatavošanās vēlēšanām," — pateica viņš izdevumam "Ukrinform". Pēc Kļimkina domām, Kremlis "cenšas pasargāt savu protektorātu, lai sagrautu Ukrainu".

Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Krievija un Ukraina pārtraukušas sadarbību informācijas jomā

Taču, kā ziņo RIA Novosti, "Lielā septītnieka" valstis paziņoja par atvērtumu dialogam ar Krieviju, neskatoties uz tās "ļaunprātīgo rīcību".

"Pastāv atvērtā dialoga iespēja ar Krieviju, taču mēs uzskatām to par atbildīgu par ļaunprātīgām rīcībām un nācijas destabilizācijas mēģinājumiem,"- pateica augsta līmeņa amerikāņu ierēdnis, kura vārdus izplatīja ASV Valsts Departamenta preses dienests.

No 21. līdz 23. aprīlim Toronto notiek "Lielā septītnieka" ĀM vadītāju samits. "Septiņu grupa" ("Lielais septītnieks", G7) ir septiņu vadošo ekonomiski attīstīto valstu apvienību, kurā ietilpst ASV, Vācija, Japāna, Lielbritānija, Francija, Itālija un Kanāda.

Ziņu lente
0