Politika

Valsts valodas centrs grasās atkal atņemt deputātam Baranovam mandātu

© Foto : ivans.ribakovs.lvДепутат Иван Баранов
Депутат Иван Баранов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts valodas centra inspektori nevarēja satikt Balvu domes deputātu Ivanu Baranovu, lai sarīkotu viņam latviešu valodas eksāmenu, un pieprasīja atņemt viņam mandātu neklātienē.

RĪGA, 23. aprīlis – Sputnik. Valsts valodas centrs (VVC) grasās vērsties tiesā ar lūgumu atkārtoti anulēt Balvu domes deputāta Ivana Baranova mandātu, vēsta LTV raidījums De facto.

Rihards Eigims - Sputnik Latvija
Atkal divnieks: Daugavpils mērs nenokārto latviešu valodas eksāmenu

2016. gada martā Latgales apgabaltiesa atņēma Baranovam mandātu sakarā ar VVC prasību par viņa latviešu valodas nezināšanu un neizmantošanu tādā apmērā, kādā to paredz viņa dienesta pienākumi. Augstākā tiesa atteicās izskatīt viņa apelāciju.

Tas netraucēja Baranovam tikt atkārtoti ievēlētam Balvu domē pērnā gada pašvaldību vēlēšanās un iegūt jaunu mandātu.

VVC pārstāvji paskaidroja žurnālistiem, ka pēc atkārtotas Baranova ievēlēšanas nav spējuši sazināties ar viņu, lai pārbaudītu viņa latviešu valodas zināšanas.

"Regulāri rakstam vēstulēs dažādus piedāvājumus, kā mēs varam tikties: domes telpās, Alūksnē, kur atrodas VVC inspektore, viņa telpās, esam norādījuši dažādus laikus, bet nekāda sadarbība nav izdevusies," — atzīmējusi reģionālās nodaļas vadītāja Sarmīte Pāvulēna.

Kā norādīja VVC, pats Baranovs vēstulē iestādei atzīmējis, ka latviešu valodu neizmanto pietiekamā apjomā – to centrs uzskatīja par pamatojumu, lai lūgtu tiesu atkārtoti anulēt deputāta mandātu.

Ziņu lente
0