Politika

Mediji: Vācija lūgs ASV atbrīvot to no sankcijām pret Krieviju

© AFP 2023 / ODD ANDERSENVācijas karogs
Vācijas karogs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Siemens, Daimler un Volkswagen aktīvi strādā Krievijā un nevēlas kļūt par Maskavas un Vašingtonas attiecību pasliktināšanās upuriem. Vācu uzņēmumu vadītāji uzskata, ka jaunās sankcijas var izmaksāt Vācijai simtiem miljonu eiro.

RĪGA, 19. aprīlis — Sputnik. Vācijas valdība vēlas lūgt ASV atbrīvot vācu kompānijas no dalības pret Krieviju vērstajos ierobežojošajos pasākumos, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz The Wall Street Journal.

Izdevums informē, ka Vācijas finanšu ministrs Olafs Šolcs savas vizītes laikā Vašingtonā plāno panākt īpašus nosacījumus vācu biznesam jautājumā par sankcijām. Arī Vācijas kanclere Angela Merkele iecerējusi apspriest šo jautājumu, tiekoties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu aprīļa nogalē.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп в саммите АТЭС - Sputnik Latvija
Aptauja: vairums vāciešu uzskata, ka Tramps ir bīstamāks nekā Putins

The Wall Street Journal informēja, ka šādu pieeju aktīvi atbalsta Vācijas rūpniecības giganti, tostarp Siemens, Daimler un Volkswagen, kuri aktīvi strādā Krievijā un nevēlas kļūt par Maskavas un Vašingtonas attiecību pasliktināšanās upuriem. Vācu uzņēmumu vadītāji uzskata, ka jaunās sankcijas var izmaksāt Vācijai simtiem miljonu eiro.

Aprīļa sākumā ASV ieviesa jaunas sankcijas pret Krievijas Federāciju. Sankciju sarakstā iekļauta virkne lielu uzņēmēju no Krievijas un viņu kontrolētās kompānijas, piemēram, Oļegs Deripaska un viņa vadītās En+ Group, "Gruppa GAZ", "Bazovij element" un "Rusal", Viktors vekselbergs un viņa grupa "Renova", kā arī Suleimans Kerimovs, Kirils Šamalovs, "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers, VTB vadītājs Andrejs Kostins.

Ziņu lente
0