Politika

Sīrijas armija notriekusi ievērojamu daļu koalīcijas palaisto raķešu

© Sputnik / Михаил Алаеддин / Pāriet pie mediju bankasГуманитарный коридор между Дамаском и Восточной Гутой в районе лагеря беженцев Вафидин в Сирии.
Гуманитарный коридор между Дамаском и Восточной Гутой в районе лагеря беженцев Вафидин в Сирии. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piektdienas naktī ASV vadītā koalīcija palaida vairāk nekā 100 "gaiss-zeme" klases raķetes pa militārajiem un civilajiem objektiem Sīrijas Arābu Republikā.

RĪGA, 14. aprīlis — Sputnik. ASV vadītās koalīcijas raķešu apšaudes laikā Sīrijas pretgaisa aizsardzības sistēma iesaistījās pretgaisa kaujā, un ievērojama daļa raķešu tika notriektas pirms sasniedza mērķi, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministriju.

Sīrijas valdībjas karogs sagrautajā Alepo - Sputnik Latvija
ASV koalīcija ar raķetēm apšaudījusi Sīrijas teritoriju

"Sīrijas PGA sistēma iesaistījās pretgaisa cīņā. Ievērojama daļa spārnoto raķešu un "gaiss-zeme" aviācijas raķešu tika notriektas, pirms sasniedza mērķi," – teikts informācijā.

Atzīmēts, ka uzbrukumā piedalījās divi ASV JKS kuģi no Sarkanās jūras, taktiskā aviācija Vidusjūras gaisa telpā un amerikāņu stratēģiskie bumbvedēji B-1B no Tanfas rajona.

Cita starpā rietumvalstis Sīrijā apšaudījušas arī civilos objektus, piemēram pētniecisku centru Damaskā, informēja Sīrijas Tautas padomes deputāts Maha Šbibs.

"Viņi apšaudīja civilo objektu. Tas nebija militārs objekts. Uzbruka pētnieciskam centram," – viņš uzsvēra.

Deputāts norādīja, ka "agresija no triju valstu puses nekādi neietekmēs notiekošo uz zemes un politiskajā arēnā", jo "karš pret Sīriju tāpat turpinās". Viņš norādīja, ka "Sīrijas tauta ir acīmredzami uzvarējusi".

"Sīrija pakļauta agresijai septiņus gadus. Un mēs joprojām stāvam. Ne (ASV prezidents Donalds – red.) Tramps, nedz jebkādas valstis nav spējušas salauzt Sīrijas tautu," – atzīmēja Sīrijas politiķis.

Viņš piebilda, ka Sīrijas PGA sistēmas parādījušas, ka spēj pretoties spārnotajām raķetēm.

Iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps vērsās pie nācijas un paziņoja par uzbrukumu Sīrijai. Vēlāk apšaudi apstiprināja Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja, kā arī Francijas prezidenta administrācija.

Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka 14. aprīlī pl. 3:42 (pēc Maskavas laika) sākās ASV bruņoto spēku raķešu apšaude pa Sīrijas Arābu Republikas militārās un civilās infrastruktūras objektiem. Apšaude ilga līdz pl. 5.10 (pēc Maskavas laika). Tika palaistas vairāk nekā 100 spārnotās raķetes un "gaiss-zeme" klases raķetes.

Ziņu lente
0