Politika

Serbija atteikusies piedalīties kampaņā pret Krieviju "Skripaļa lietā"

© Sputnik / Владимир Родионов / Pāriet pie mediju bankasBelgradas ainava
Belgradas ainava - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Serbijas aizsardzības ministrs Aleksandrs Vuļins informējis, ka Serbija neieviesīs sankcijas pret Krieviju un nepiedalīsies rusofobā histērijā.

RĪGA, 4. aprīlis — Sputnik. Serbija nepiedalīsies kampaņā pret Krieviju, kas izvērsusies pasaulē pēc incidenta Solsberijas pilsētā, žurnālistiem paziņoja republikas aizsardzības ministrs Aleksandrs Vuļins pēc sarunām ar Krievijas aizsardzības ministru Sergeju Šoigu, vēsta RIA Novosti.

"Krievija vienmēr var rēķināties ar to, ka Serbija nekad neieviesīs sankcijas pret Krieviju un nepiedalīsies Krievijai naidīgā histērijā, kamēr Serbijas prezidents ir Aleksandrs Vučičs," — teica politiķis, tiekoties ar Šoigu pirms VII Maskavas drošības konferences.

Griķi - Sputnik Latvija
Indīgi griķi: jauna Skripaļa saindēšanas versija

Viņš atzīmēja abu valstu brālīgās attiecības un lūdza Krievijas aizsardzības ministru nodot apsveikumu KF prezidentam Vladimiram Putinam apsveikumus "lielajā demokrātiskajā uzvarā" no visas serbu tautas un Serbijas prezidenta Aleksandra Vučiča.

Jautājumā par Krievijas un Serbijas sadarbību militāri tehniskajā jomā Vuļins atzīmēja, ka tā attīstās tempā, par kādu abas valstis vienojušās.

Sergejs Šoigu atzīmēja, ka abu valstu aizsardzības ministri tiekas regulāri un tas ietekmē sadarbības tempus militāri tehniskajā jomā.

"Joprojām atceros Serbijas atbrīvošanas 73. gadadienas svētkus pērn. Tas patiešām bija svarīgs notikums man un Krievijas un Serbijas attiecībām. Tas vēlreiz apstiprināja mūsu tautu labās, es pat teiktu — brālīgās attiecības. Ceru, ka tāpat būs arī turpmāk," — uzsvēra Krievijas ministrs.

"Ceru, ka rīt radīsies iespēja apspriest svarīgākos pasaules drošības jautājumus," — viņš uzsvēra.

Serbijas delegācija ar aizsardzības ministru priekšgalā ieradās Maskavā, lai piedalītos VII starptautiskās drošības  konferencē, kas notiks 4.-5. aprīlī.

Apspriežot pret Krieviju vērsto kampaņu sakarā ar incidentu Solsberijā, Vuļins atzīmēja, ka "Serbija un serbu tauta labāk nekā jebkurš cits saprot, kas ir dzīve medijos un politika".

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Lavrovs pastāstīja, ar ko var beigties diplomātiskais karš

"Mēs ļoti labi saprotam, kā izskatās, kad mediji iepriekš apsūdz jūs par kaut ko, pie kā jūs patiesībā neesat vainīgi. Mēs to visu esam piedzīvojuši, tāpēc tajā nepiedalīsimies," — paziņoja ministrs.

Virkne Eiropas valstu, tostarp Francija, Vācija, Polija un Baltijas valstis, kā arī Ukraina, Moldova, ASV un Kanāda iepriekš pieņēma lēmumu izraidīt kopumā vairāk nekā 100 Krievijas diplomātus sakarā ar britu spiega Sergeja Skripaļa saindēšanu. Krievijas Ārlietu ministrija brīdināja, ka tas ir nedraudzīgs solis un bez atbildes nepaliks.

4. martā Solsberijā tika saindēts britu spiegs Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. Lielbritānija apgalvoja, ka incidentā ar neirotoksīnu A234 vainojama Krievija, taču KF to kategoriski noliedz.

Ziņu lente
0