Politika

Principiāls lēmums: Krievijas izraida 60 amerikāņu diplomātus

© Sputnik / Maxim Blinov / Pāriet pie mediju bankasЗдание Министерства иностранных дел Российской Федерации.
Здание Министерства иностранных дел Российской Федерации. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gadījumā, ja naidīgas akcijas pret Krievijas diplomātiskajām iestādēm ASV turpināsies, Maskava pieņems papildu atbildes pasākumus, brīdina Krievijas ĀM.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Krievija pasludināja par personām non grata 60 diplomātiskās misijas darbiniekus, viņiem būs jāpamet Krievijas teritorija līdz 5. aprīlim.

Izraidāmo amerikāņu diplomātu vidū ir 58 ASV vēstniecības darbinieki Maskavā un divi ASV ģenerālā konsulāta darbinieki Jekaterinburgā.

Demonstrējot solidaritāti ar Lielbritāniju sakarā ar "Skripaļa lietu", ASV varas iestādes paziņojušas, ka izraida 48 Krievijas diplomātus un 12 ANO Krievijas misijas darbiniekus, kā arī slēdz Krievijas ģenerālo konsulātu Sietlā. Krievijas diplomātiem likts pamest ASV nedēļas laikā, jeb līdz 2. aprīlim.

"Balstoties uz savstarpējības principu, atbildes pasākumu kārtā 58 ASV vēstniecības darbinieki Maskavā un divi ASV ģenerālā konsulāta darbinieki Jekaterinburgā tiek izsludināti par personām non grata sakarā ar rīcību, kas nav savienojama ar diplomātisko statusu. Viņiem ir jāpamet Krievijas Federācijas teritorija līdz 5. aprīlim," — paziņoja Krievijas ĀM.

Tāpat tiks slēgts ASV ģenerālais konsulāts Pēterburgā. Gadījumā, ja naidīgas akcijas pret Krievijas diplomātiskajām iestādēm ASV turpināsies, Maskava pieņems papildu atbildes pasākumus, brīdina ĀM

4. martā Solsberijā tika saindēts bijušais GIP oficieris Sergejs Skripaļs, kurš sadarbojies ar britu specdienestiem, un viņa meita. Nesniedzot pierādījumus, Londona paziņojusi par Maskavas vainu. Krievija kategoriski noliedz jebkādus sakarus ar Skripaļa incidentu.

Ziņu lente
0