Politika

Ekvadora atņēmusi Asanžam sakarus ar ārpasauli

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasПрокуратура Швеции прекратила следствие по делу Ассанжа
Прокуратура Швеции прекратила следствие по делу Ассанжа - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ekvadoras valdība uzskata, ka WikiLeaks dibinātāja rīcība, piemēram, viņa publikācijas sociālajos tīklos, kaitē draudzīgām attiecībām ar Lielbritāniju, ES un citām valstīm.

RĪGA, 29. marts — Sputnik. Ekvadoras valdība atņēmusi sakaru līdzekļus WikiLeaks dibinātājam Džūlianam Asanžam, kurš slēpjas valsts vēstniecībā Londonā, teikts valsts varasiestāžu oficiālajā paziņojumā.

"Šie soļi sperti sakarā ar to, ka no Asanža puses netiek izpildītas rakstiskās saistības, kas dotas valdībai 2017. gada nogalē, – tajās viņš apsolīja neizplatīt paziņojumus, kas ietvertu iejaukšanos attiecībās ar citām valstīm," – teikts Ekvadoras valdības paziņojumā.

Pie tam netiek precizēts, kāds Asanža paziņojums pārkāpis minētās saistības.

Ekvadoras valdība uzskata, ka WikiLeaks dibinātāja rīcība, piemēram, viņa publikācijas sociālajos tīklos, kaitē draudzīgām attiecībām ar Lielbritāniju, ES un citām valstīm. Šī iemesla dēļ pieņemts lēmums atslēgt WikiLeaks dibinātāja sakaru līdzekļus, turklāt nav izslēgti papildu pasākumi pret Asanžu.

Журналист, основатель WikiLeaks Джулиан Ассанж (Австралия) выступает по видеосвязи - Sputnik Latvija
Džuliana Asanža noslēpumainais vēstījums satraucis sociālos tīklus

Pēdējā laikā slavenais atmaskotājs publicējis Twitter tīklā lielu skaitu publikāciju, kurās kritizēja politiķa Karlesa Pudždemona arestu. Vienā no tām viņš nosauca Katalonijas valdības bijušo vadītāju par "Vācijas pirmo politisko ieslodzīto", citējot rakstu vācu avīzē.

Nedēļu iepriekš WikiLeaks dibinātājs komentēja lēmumu izraidīt no Lielbritānijas 23 Krievijas diplomātus sakarā ar izlūkdienesta bijušā darbinieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu. Pēc viņa domām, valsts premjerministre Terēza Meja nokļuvusi sarežģītā stāvoklī. "Ja Maskava patiešām bija saistīta ar Sergeja un Jūlijas Skripaļu saindēšanu ar nervu paralītisku vielu, tas, domājams, tika izdarīts, lai provocētu Lielbritānijas atbildi, un Krievija jau ir aprēķinājusi savas darbības," – viņš uzskata.

2010. gadā Zviedrijas prokuratūra apsūdzēja Asanžu par izvarošanu, 2017. gada maijā lieta tika slēgta. Kopš 2012. gada Asanžs dzīvo Ekvadoras vēstniecībā Londonā – viņš vērsās pie šīs valsts ar lūgumu piešķirt politisko patvērumu, jo bažījās par to, ka viņu varētu ekstradēt uz ASV sakarā ar viņa darbību WikiLeaks. Šī gada janvārī kļuva zināms, ka Ekvadora apmierinājusi Asanža lūgumu par naturalizāciju.

Ziņu lente
0