Politika

Jānis Urbanovičs: Latvijas premjerministrs nespēj atteikt provokatoriem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reformēt izglītību, legalizēt leģionāra dienu, organizēt priekšvēlēšanu aģitāciju tikai latviešu valodā – premjerministrs Māris Kučinskis piekrīt visam Saeimas vēlēšanu priekšvakarā, uzskata frakcijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

RĪGA, 12. marts — Sputnik. Opozīcijas frakcijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs uzskata, ka, tuvojoties vēlēšanām, Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis nespēj noraidīt dažādos provokatīvos ierosinājumus, ko saņem Saeima.

Artis Pabriks - Sputnik Latvija
Pabriks: ZZS un "Saskaņas" koalīcija novedīs Latviju līdz kolhoznieku līmenim

Provokāciju starpā Urbanovičs minēja iniciatīvu par vidusskolu izglītības pāreju pie mācībām latviešu valodā, ierosinājumu par priekšvēlēšanu aģitāciju Latvijā tikai valsts valodā un oficiālas svētku dienas statusa piešķiršanu latviešu leģionāru piemiņas dienai.

Urbanovičs atzīmēja, ka idejas, ko izvirza Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" – TB/LNNK, ir vērstas pret noteiktu sabiedrības daļu, un partijas "Zaļo un zemnieku savienība" un "Vienotība" tās atbalsta tāpēc, ka gaidāmo Saeimas vēlēšanu gaismā tām ir daudz vieglāk piekrist jebkādām iniciatīvām.

Pēc frakcijas "Saskaņa" priekšsēdētāja domām, ne premjeram, ne valdībai nav tiesību īstenot tādu politiku, kuras apstākļos ir neiespējami teikt "stop" šādām iniciatīvām.

Iepriekš Urbanovičs pauda viedokli par korupcijas un banku skandālu – viņš uzskata, ka ABLV Bank likvidācija smagi ietekmēs banku sistēmu un ekonomiku Latvijā – itin drīz, iespējams, tās iedzīvotājiem nāksies glabāt naudu nevis kontos, bet gan trīslitru burkās.

Ziņu lente
0