Politika

ASV prezidents ieviesis lielāko sankciju paketi pret KTDR

© AP Photo/Alex BrandonПрезидент США Дональд Трамп, архивное фото
Президент США Дональд Трамп, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sankciju sarakstā iekļautas kuģniecības un tirdzniecības kompānijas, kuras, pēc Vašingtonas domām, palīdz Ziemeļkorejai izvairīties no sankcijām.

RĪGA, 24. februāris — Sputnik. ASV pieņēmušas lēmumu ieviest plašu sankciju kompleksu pret KTDR, teikts ASV prezidenta Donalda Trampa runas fragmentos, ko publicējis Baltais nams, vēsta RIA Novosti.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Krievijas ārlietu ministrs aicina ASV uzsākt pārrunas ar Ziemeļkoreju

"Šodien es paziņoju, ka mēs sākam īstenot lielāko sankciju paketi pret Ziemeļkorejas režīmu. Tuvākajā laikā Finanšu ministrija veiks jaunus pasākumus, lai turpinātu neitralizēt peļņas un degvielas avotus, ko režīms izmanto savas kodolprogrammas finansēšanai un bruņoto spēku uzturēšanai," – paziņoja Tramps.

Sankciju sarakstā iekļauti 56 kuģi, kuģniecības un tirdzniecības kompānijas, kuras, pēc Vašingtonas domām, palīdz Ziemeļkorejai izvairīties no sankcijām.

Situācija Korejas pussalā strauji pasliktinājās 2017. gadā, kad Ziemeļkoreja īstenoja virkni raķešu un kodolieroču izmēģinājumu. ANO Drošības padome vairākkārt apstiprināja rezolūcijas Phenjanas jautājumā un noteica stingrāko sankciju režīmu XXI gadsimtā. Piemēram, tiek ierobežotas jēlnaftas un pārstrādes produktu piegādes KTDR, visām ANO valstīm ieteikts izraidīt uz dzimteni darba migrantus no Ziemeļkorejas ne vēlāk kā līdz 2019. gadam.

Ziņu lente
0