Politika

Ukrainas vēstnieks uzskata par nodevību iespējamu sankciju atvieglošanu pret Krieviju

© AFP 2023 / ODD ANDERSENЗавод в Германии
Завод в Германии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc mediju paziņojumiem, par atteikšanos no sankciju politikas Vācijā runā arvien biežāk.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Ukrainas vēstnieks Vācijā Andrejs Meļņiks paziņoja, ka, ja Berlīne atbalstīs sankciju atvieglošanu pret Krieviju, tas nozīmēs Ukrainas nodošanu, vēsta RIA Novosti. Par to viņš pateica mediju grupas Funke intervijā.

Šādu soli viņš nosauca par "vieglprātīgu", "egoistisku" un "Eiropai bīstamu".

"Šī plāna īstenošana nozīmētu Ukrainas nodošanu kā Krievijas militārās agresijas upuri <…> un simbolizētu Vācijas ārpolitikas bankrotu," — uzskata vēstnieks.

Tikmēr, kā atzīmē mediji, par atteikšanos no sankciju politikas Vācijā runā arvien biežāk. Tostarp, nesen ar šādu piedāvājumu uzstājās vairāku federālo zemju premjerministri.

Министр финансов Франции Бруно Ле Мэр - Sputnik Latvija
Francijas Finanšu ministrijas vadītājs piedāvā Krievijai "manevru" sankciju mehānisma ietvaros

Piemēram, Tīringenes premjers Bodo Ramelovs salīdzināja sankcijas ar "beigtu zirgu, ar kuru nekur netiksi", savukārt Rainers Haselhofs, Saksijas-Anhaltes zemes vadītājs, nosauca tās par neefektīvu instrumentu. Turklāt par labu ierobežojošo pasākumu atvieglošanai Krievijas gatavības gadījumā piekāpties kādos jautājumos izteicās arī ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels. Līdzīgi paziņojumi skanēja no Brīvās demokrātiskās partijas pārstāvju puses, Kreisajiem un "Alternatīvas Vācijai".

Sakarā ar daudzu miljardu eiro zaudējumiem par sankcijām sūdzas arī vācu firmas. Taču Meļņiks neņem par nopietnu šos faktus: pēc viņa sacītā, 2017. gadā eksports no Vācijas uz Krieviju palielinājies par 20,4 procentiem.

Ziņu lente
0