Politika

EPPA apspriedīs situāciju Katalonijā

© Sputnik / Vladimir FedorenkoПарламентская ассамблея Совета Европы в Страсбурге
Парламентская ассамблея Совета Европы в Страсбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Padomes Parlamenta Asambleja beidzot sākusi raizēties par uztraucošajiem notikumiem nemierīgajā Spānijas provincē.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Nedēļu pēc Katalonijā notikušā referenduma par neatkarību, "lielajā" Eiropā aizdomājās par to, ko tad ar to darīt tālāk, vēsta Sputnik Igaunija.

Kā paziņoja RIA Novosti, nākamnedēļ gaidāmajā Eiropas Padomes Parlamenta asamblejas atklāšanas sesijā tiks izskatīta situācija Spānijas Katalonijā. Gaidāma ārkārtas debašu rīkošana ar iespējamu rezolūciju pieņemšanu par "Politisku risinājumu Katalonijas krīzē".

Аландские острова - Sputnik Latvija
Uusi Suomi: Ālandu salas iedvesmoja Katalonijas piemērs

Plānots, ka sākumā šo jautājumu izskatīs Asamblejas statūtu institūcija – Birojs, tad EPPA nobalsos par visu sesijas dienas pavēsti. Pēc balsošanas EPPA pieņems lēmumu ar ziņojuma nosūtīšanu šajā sakarā vienai no Asamblejas atbildīgajām komisijām.

Kā jau iepriekš ziņots, referendums par Katalonijas neatkarību, ko neatzīst Spānijas varas iestādes un kuru vēl pirms norises iesaldēja valsts Konstitūcijas tiesa, noticis 1. oktobrī. Dažos vēlēšanu iecirkņos notika sadursmes starp policiju un vēlētājiem, abās pusēs ir cietušie. Referendumā, kurā, pēc organizatoru datiem, piedalījušies 2,2 miljoni no 5,3 miljoniem autonomās biedrības vēlētājiem. 90% nobalsoja par Katalonijas atdalīšanos no Spānijas.

Eiropas Padomes Parlamenta Asambleja ir viena no divām galvenajām Eiropas Padomes statūtu iestādēm. Tā ir konsultatīva iestāde, kas sastāv no visu dalībvalstu parlamentu pārstāvjiem. EPPA dibināta 1949. gadā Strasbūrā un ir vecākā starpparlamentu sadarbības iestāde pēckara Eiropā.

Iepriekš Eiropas Padomes ģenerālā sekretāra preses sekretārs Deniels Holtgens paziņoja, ka Katalonijas esošās situācijas tēma tika apspriesta otras Padomes statūtu iestādes sēdē – Ministru komitejā.

Ziņu lente
0