Politika

Krievijas ĀM kritizē diplomātisko īpašumu ieņemšanu ASV

© REUTERS / STEPHEN LAMГенеральное консульство России в Сан-Франциско
Генеральное консульство России в Сан-Франциско - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrija pavēstīja, ka tai ir tiesības spert līdzīgus soļus pret ASV diplomātiskajām pārstāvniecībām Krievijā.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Krievijas Ģenerālā konsulāta Sanfrancisko telpu sagrābšana ir rupjš starptautisko tiesību pārkāpums, pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrija, informē Sputnik Baltkrievija

"Kopš pērnā gada decembra amerikāņi ar spēku sagrābuši jau piecus Krievijas diplomātiskos objektus, kas atrodas mūsu īpašumā. Arī tagad ieejas durvis bija uzlauztas, iekšienē veikta totāla kratīšana," – teikts Krievijas ĀM mājaslapā.

Krievijas ĀM norādīja, ka tai ir tiesības spert līdzīgus soļus pret ASV diplomātiskajām pārstāvniecībām Krievijā.

В торгпредстве России в Вашингтоне проходят обыски - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM pieprasījusi ASV nekavējoties atgriezt Krievijas diplomātiskos objektus

Ģenerālais konsulāts Sanfrancisko tika slēgts 2. septembrī, taču ēkā dzīvojošajiem diplomātiem bija ļauts palikt līdz 1. oktobrim. Krievijas ĀM uzsvēra, ka ASV Valsts departaments apstiprinājis kārtējo "pārbaudi" pēc ASV prasības slēgtā konsulāta telpās, kad to pameta pēdējie diplomāti.

Šī gada septembra sākumā Krievijas Ģenerālais konsulāts Sanfrancisko, kā arī tirdzniecības pārstāvniecības Ņujorkā tika nodotas ASV pēc Valsts departamenta prasības. Iepriekš Valsts departaments pieprasīja diplomātiskās pārstāvniecības ēkas un tirdzniecības pārstāvniecības īrēto telpu slēgšanu līdz 2. septembrim, pamatojot prasību ar atbildi uz Krievijas ierosinājumu samazināt ASV diplomātiskās misijas Krievijā darbinieku skaitu. Krievija uzsvēra, ka šis solis apliecina nedraudzīgas attiecības.

Ziņu lente
0