Politika

Vācu politiķis iestājās par Krimas atzīšanu Krievijas sastāvā

© AFP 2023 / CARMEN JASPERSEN Заместитель председателя партии Альтернатива для Германии Александр Гауланд
Заместитель председателя партии Альтернатива для Германии Александр Гауланд - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Partijas "Alternatīva Vācijai" priekšsēdētāja vietnieks atzīmēja, ka Krievija ir diža lielvalsts Eiropas teritorijā, tādēļ to nepieciešams integrēt Eiropas kārtībā.

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Aleksandrs Haulands, partijas "Alternatīva Vācijai" priekšsēdētāja vietnieks, intervijā Berliner Morgenpost paziņoja par nepieciešamību atzīt Krimu par Krievijas daļu, vēsta RIA Novosti.

"Atzīt Krimu par Krievijas daļu ir pareizs lēmums. Lindnera kungs tagad to sapratis. Kriema nekad neatgriezīsies Ukrainas sastāvā. Sankcijas neko nedos," — paziņoja viņš.

Politiķis piebilda, ka Krievija ir diža lielvalsts Eiropas teritorijā, tādēļ to nepieciešams integrēt Eiropas kārtībā. Konfliktam ar NATO ir jābūt izbeigtam, piebilda viņš.

Памятник архитектуры Ласточкино гнездо на Аврориной скале мыса Ай-Тодор в Ялтинском районе Крыма - Sputnik Latvija
Die Tageszeitung: Krima – mūsdienu Baltijas Republika

Haulands atgādināja par cita vācu politiķa, Brīvās demokrātiskās partijas (BDP) līdera Kristiana Lindnera paziņojumu, kurš iepriekš aicinājis uz kādu laiku "iesaldēt" jautājumu ar Krimu un attīstīt attiecības ar Krieviju.

Lindnera vārdus asi kritizēja, gan daži viņa kolēģi, gan Ukrainas politiķi: Ukrainas ĀM vadītājs Pāvels Kļimkins apvainoja viņu mēģinājumos "ignorēt un pat attaisnot" cilvēktiesību pārkāpumus.

Krima kļuva par Krievijas daļu pēc referenduma rezultātiem, kurš notika 2014. gada martā pēc valdības apvērsuma Kijevā. Par pievienošanos Krievijai nobalsoja 96,77% pussalas iedzīvotāju. Taču, Ukrainas varas iestādes turpina uzskatīt Krimu par Ukrainas teritorijas daļu.

Ziņu lente
0