Politika

Baltais nams: Tramps atbalsta jaunās sankcijas pret Krieviju

© REUTERS/Jim BourgПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltā nama preses sekretāre paziņoja, ka valsts vadītājam nav nolūku tikt vaļā no sankcijām; balsošana pārstāvju palātā notiks šodien.

RĪGA, 25.jūlijs – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps izpētīs likuma projektu, kurš paredz sankciju ieviešanu pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju, pēc tam, kad tas tiks pieņemts, paziņoja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

Штаб-квартира Европейской комиссии - Sputnik Latvija
Politika
FT uzzināja par iespējamo Eiropas atbildi uz ASV jaunajām sankcijām pret Krieviju

"Prezidents skaidri runāja par savu atbalstu sankciju saglabāšanai attiecībā pret šīm trīs valstīm. Viņam nav nolūka tikt vaļā no tām (sankcijām – red.), taču viņš vēlas garantēt, ka amerikāņi saņems vislabāko iespējamo darījumu," — citē viņas vārdus RIA Novosti.

Iepriekš Sandersa paziņoja ABC telekanāla intervijā, ka administrācija atbalsta uzlaboto likumprojektu, un izteica pieņēmumu, ka ASV prezidents Donalds Tramps to parakstīšot.

"Administrācija atbalsta stingru pieeju pret Krieviju, tostarp šo sankciju ieviešanu," — teica viņa.

Sestdien kļuva zināms, ka republikāņi un demokrāti no abām Amerikas Kongresa palātām saskaņoja likumprojekta tekstu par sankcijām attiecībā pret Krieviju, Irānu un Ziemeļkoreju. Otrdien par to notiks balsošana pārstāvju palātā, apstiprināšanas gadījumā tas tiks nodots senātam, un pēc tam prezidentam.

Likumprojektā, neskatoties uz ziņojumiem ar amerikāņu biznesa lūgumiem ieviest izmaiņas, saglabājās rīkojumi par enerģētiku, kuri tostarp virzīti pret "Ziemeļu straumi 2". Eiropas Komisijas (EK) vadītājs Žans Klods Junkers aicināja steidzami apspriest Eiropas Savienības iespējamo atbildi gadījumā, ja ASV ieviesīs jaunās sankcijas pret Krieviju, neņemot vērā ES piezīmes.

Trešdien notiks EK sēde, kurā tiks apspriesti daži varianti, tostarp iespēja atzīt Vašingtonas rīcību par spēkā neesošu ES teritorijā un atbildes rīcības pieņemšana, atbilstoši PTO normām.

Ziņu lente
0