Politika

Mediji: Trampam ieteica mazāk runāt par Krieviju

© REUTERS/Carlos BarriaПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sevišķi uzstājīgi Trampam lūdza izvairīties no tā dēvētās Maskavas iejaukšanās ASV priekšvēlēšanu kampaņas gaitā apspriešanas.

RĪGA, 23. jūnijs – Sputnik. ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieki uzstājīgi rekomendēja viņam retāk skart ar Krieviju saistītus jautājumus, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz NBC.

Pēc telekanāla informācijas avotiem prezidenta administrācijā, šobrīd padomniekiem izdevies gūt daļējus panākumus. Piemēram, uzstāšanās laikā Aiovā pagājušajā nedēļā Tramps nebija minējis Krieviju, bet jau nākamajā rītā "nenoturējās", uzrakstot Twitter demokrātiem adresēto ziņojumu.

"Starp citu, ja Krievija aktīvi iejaucās prezidenta vēlēšanās 2016. gadā, laikā, kad Obamas administrācija bija pie varas, kāpēc tie (administrācijas darbinieki – red.) neapturēja viņus?" — jautāja viņš.

Kā kļuva zināms NBC, padomnieki lūdz prezidentu pārstāt iesaistīties polemikā par "Krievijas iejaukšanās" tēmu valsts lietās un koncentrēties uz savas pozīcijas nostiprināšanu.

ASV kongresā notiek neatkarīga izmeklēšana par tā saucamo Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanu gaitā, kurās uzvarēja Donalds Tramps. Analoģisku izmeklēšanu veic arī FIB.

Krievija vairakkārt noraidījusi apvainojumus par mēģinājumiem ietekmēt ASV vēlēšanas, un Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs nosauca tos par "absolūti nepamatotiem".

Ziņu lente
0