Politika

Nils Ušakovs atkārtoti ievēlēts Rīgas mēra amatā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Esošais Rīgas mērs Nils Ušakovs no "Saskaņas" partijas, kura uzvarēja pašvaldību vēlēšanās valstī un izveidoja koalīciju ar "Gods kalpot Rīgai", ceturtdien tika atkārtoti ievēlēts galvaspilsētas mēra amatā Rīgas domes sēdes laikā.

RĪGA, 23.jūnijs – Sputnik. Ceturtdien esošais Rīgas mērs Nils Ušakovs tika ievēlēts par pašvaldības vadītāju pirmajā sēdē Rīgas Rātsnamā. Sēdes tiešraidi nodrošināja mēra lapā Facebook.

"Kolēģi, es nemainu tradīcijas un teikšu to, ko jau esmu teicis 2009. un 2013.gadā – strādāsim, kolēģi. Vēlēšanas beidzās – tagad strādāsim, " paziņoja Ušakovs pateicības runā.

Tāpat ceturtdien bija jāapstiprina jauni mandāti un pilsētas varas iestāžu komiteju jauni sastāvi. Uz Rīgas mēra amatu pretendēja esošais mērs Nils Ušakovs un Mārtiņš Bondars no domes opozīcijas. 

Turklāt, atkārtoti tika ievēlēts arī bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem "Saskaņas"/"Gods kalpot Rīgai" kopīgais saraksts saņēma 32 mandātus Rīgas domē, LRA/" un Jaunā konservatīvā partija domē saņēmušas pa 9 mandātiem, Nacionālais bloks – sešus mandātus, "Vienotība" – četras deputātu vietas.

Šī gada februārī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Vienotība" un Nacionālā apvienība vienojās, ka nekādos apstākļos nesadarbosies ar bloku "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai". (ZZS jaunajā sasaukumā nav saņēmusi nevienu mandātu.

LRA /"Latvijas attīstībai" šim memorandam nepievienojās, taču jau pēc vēlēšanām Mārtiņš Bondars pavēstīja, ka ar Nila Ušakova partiju Rīgas domē nesadarbosies.

Ziņu lente
0