Politika

Vācija pakļauta ASV ārējai pārvaldei, uzskata EP deputāts

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasBerlīne. Foto no arhīva
Berlīne. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlamenta deputāts no Vācijas Udo Voigts uzskata, ka Vācijas suverenitāte ir ierobežota.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputnik. Vācijas suverenitāte ir ierobežota, īpaši nebrīva valsts ir militārās sadarbības jomā un pakļauta Vašingtonas ārējai pārvaldei, paziņoja Eiropas Parlamenta deputāts no Vācijas Udo Voigts, vēsta RIA Novosti.

"VFR ir tikai ierobežota suverenitāte, valsts ir nebrīva, it īpaši militārās sadarbības jautājumos. Visi uzdevumi tiek atsūtīti no Vašingtonas, tātad Vācija labākajā gadījumā saņem vasaļa statusu," — teikts politiķa paziņojumā.

Eirodeputāts atgādināja, ka Vācijā līdz šim spēkā ir Otrā pasaules kara uzvarētāju okupācijas tiesību nolikumus, taču tie attiecas tikai uz rietumvalstīm, pārsvarā — uz ASV. Šāds nolikums nostiprināts līgumā par galīgu situācijas noregulēšanu Vācijā, ko parakstījusi VFR, VDR, kā arī PSRS, ASV, Lielbritānija un Francija 1990. gadā, atzīmēja deputāts.

Iepriekš Pēterburgas starptautiskā ekonomikas foruma plenārsēdē Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka patlaban daudzas valstis pasaulē nav suverēnas. Pie tam Vācijas kancleres Angelas Merkeles vārdos par nepieciešamību ņemt Eiropas likteni pašu rokās Putins saskatīja senu aizvainojumu par Eiropas Savienības ierobežoto suverenitāti.

Ziņu lente
0