Politika

Moldovas prezidents paziņojis, ka cer uz premjera atkāpšanos no amata

© Foto : presedinte.mdMoldovas prezidents Igors Dodons un premjers Pāvels Filips
Moldovas prezidents Igors Dodons un premjers Pāvels Filips - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Moldovas prezidents Igors Dodons paziņoja, ka cer uz valsts premjera Pāvela Filipa atkāpšanos pēc valdības lēmuma par Krievijas diplomātu izsūtīšanu.

RĪGA, 31.maijs — Sputnik. Otrdien preses konferences laikā Moldovas prezidents Igors Dodons paziņoja, ka cer uz valsts premjera Pāvela Filipa atkāpšanos pēc valdības lēmuma par Krievijas diplomātu izsūtīšanu, vēsta Sputnik Moldova.

Krievijas vēstniecība Moldovā pirmdien saņēma notu par piecu Krievijas diplomātu iekļaušanu valsts persona non grata sarakstā. Kā paziņojis premjerministrs Pāvels Filips, lēmums pieņemts, balstoties uz specdienestu sniegto informāciju. Taču Dodons paziņoja, ka nosoda šādu Moldovas valdības rīcību. Pēc Krievijas ĀM vadītāja vietnieka Grigorija Karasina vārdiem, Krievijā šos soļus vērtē kā atsevišķu spēku Moldovā tiešu provokāciju pret prezidenta Dodona kursu un plāno adekvāti atbildēt uz Kišiņevas rīcību.

"Ceru, ka tuvākajā laikā es parakstīšu citus iesniegumus par atkāpšanos no amata. Varbūt aizies arī pats premjers pēc tā, kas notika vakar," — uzsvēra Dodons.

Tāpat viņš paziņoja, ka būtu loģiski, ka atkāpjas gan ārlietu ministrs Andrejs Galburs, gan Informācijas un drošības dienesta vadītājs Mihajs Balans.

Moldovas Republikas parlaments - Sputnik Latvija
Moldova izraida piecus Krievijas diplomātus

Otrdien prezidents parakstījaarī četrus dekrētus par Moldovas Liberālās partijas ministru atvaļināšanu no posteņiem.

"Tādējādi Jurijs Kiričuks, Korina Fusu, Valeriu Muntjanu un George Brega no šī brīža vairs nav ministru kabineta locekļi. Visā mūsdienu Moldovas vēsturē valdībā ir bijuši dažādi personāži, taču tik neprofesionālu kā liberālie ministri, kuri iestājas par valstiskuma likvidāciju, vēl nav bijis," — teica Dodons.

Iepriekš Moldovas Liberālās partijas vadītājs Mihajs Gimpu paziņoja par izstāšanos no valdošās koalīcijas. Viņš uzsvēra, ka visi ministri un viņu vietnieki, partijas pārstāvji iesniegs atlūgumu par atkāpšanos no amata.

Ziņu lente
0