Politika

Trampa administrācija plāno lielas bruņojuma piegādes Taivānai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta administrācijai, iespējams, būs vajadzīgi vairāki mēneši, lai pārvarētu šķēršļus, tostarp – Pekinas viedokli. Pie tam debates šajā jautājumā jau ir sākušās.

RĪGA, 18. marts — Sputnik. ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija plāno lielas bruņojuma piegādes Taivānai, proti, raķešu kompleksus un raķetes kuģu iznīcināšanai, informē RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

"Veidojusies politiska vēlme nodrošināt lielas piegādes (Taivānai – red.)," – aģentūra citē anonīmu informācijas avotu prezidenta administrācijā. Viņš atzīmējis, ka piegādes būs "ievērojamākas nekā Obamas prezidentūras laikā pieņemtās". 

Informācijas avoti norāda, ka administrācijai, iespējams, būs vajadzīgi vairāki mēneši, lai pārvarētu šķēršļus, tostarp – Pekinas viedokli. Pie tam debates šajā jautājumā jau ir sākušās. 

Atzīmēts, ka Baltais nams atteicies sniegt komentārus šajā jautājumā.

ASV prezidents Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Obama brīdina Trampu neprovocēt Ķīnu Taivānas dēļ

ASV bijušā prezidenta Baraka Obamas administrācija decembrī bloķēja ieroču pārdošanas darījumu ar Taivānu viena miljarda dolāru apmērā, lai arī šo darījumu apstiprināja Valsts departaments un Pentagons, iepriekš informēja izdevums Washington Free Beacon, atsaucoties uz Trampa administrācijas pārstāvjiem.

Samazinot bruņojuma piegādes, ASV un Taivāna spēra soli atpakaļ savos centienos garantēt drošību no augošā Ķīnas raķešu skaita un citiem ĶTR izvērstajiem modernajiem ieročiem. Obamas administrācijas bijušais oficiālais pārstāvis Neds Praiss apstiprināja, ka darījums apturēts.

Iepriekš valsts sekretāra asistente Sūzana Tortntone paziņoja, ka ASV atbalsta "vienotās Ķīnas" politiku, taču pilda savas saistības Taivānas tautas priekšā.

Ziņu lente
0