Politika

Moldovas prezidents iebilst pret valsts ĀM protesta notu Krievijai

© SputnikПрезидент Молдовы Игорь Додон дал эксклюзивное интервью Дмитрия Киселеву
Президент Молдовы Игорь Додон дал эксклюзивное интервью Дмитрия Киселеву - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Moldovas prezidents Igors Dodons paudis uzskatu, ka pozitīvā dinamika Krievijas un Moldovas attiecībās radījusi bažas noteiktās aprindās rietumvalstīs un Krievijā.

RĪGA, 11. marts – Sputnik. Moldovas valdība un parlaments izsniedza protesta notu Krievijas vēstniekam Moldovā Faritam Muhametšinam. Valsts prezidents Igors Dodons norādījis, ka šī valdības rīcība ir nepieņemama, nepamatota un provokatīva, informē RIA Novosti.

Dodons paziņojis, ka ES ir pievīlusi Moldovas pilsoņu cerības - Sputnik Latvija
Dodons paziņojis, ka ES ir pievīlusi Moldovas pilsoņu cerības

Iepriekš Moldovas valdības un parlamenta pārstāvji iesniedza notu Krievijas vēstniekam Moldovā Faritam Muhametšinam, kurā norādīts, ka Moldovas amatpersonas, šķērsojot Krievijas robežu, tiekot "nopratinātas, pārmeklētas, cieš pazemojumus no Krievijas specdienestu pārstāvju puses". Dokuments rada iespaidu, ka ierēdņiem ieteikts atturēties no braucieniem uz Krieviju. Vēlāk valsts vadītājs iebilda pret šo rekomendāciju un paziņoja, ka braucienus uz Maskavu turpinās.

"Šāda veida darbības nav notikušas visā mūsu starpvalstu attiecību vēsturē, kā arī ir nepieļaujamas diplomātiskajā un starptautiskajā praksē," – uzrakstīja Dodons savā oficiālajā lapā sociālajā tīklā Facebook pēc tikšanās ar Krievijas vēstnieku.

Pēc prezidenta domām, šāds solis ir izdevīgs "kādam Moldovas politiskās pārvaldes pārstāvim", kā arī "noteiktām aprindām" Rietumos un Krievijā.

"Varu droši teikt: kādu ļoti satrauc pozitīvā dinamika un progress, ko vērojam Krievijas Federācijas un Moldovas Republikas attiecībās," – uzsvēra Dodons.

Moldovas valsts vadītājs atkārtoti apstiprināja vēlmi veidot stratēģiskās partnerattiecības ar Krieviju un pauda cerību, ka šis incidents neiespaidos abu valstu draudzīgo attiecību attīstību.

Noslēgumā prezidents piezīmēja, ka nākamnedēļ dosies vizītē uz Maskavu pārstāvju delegācijas priekšgalā.

Ziņu lente
0