Politika

Ināra Mūrniece Mīlētāju dienā ar Krievijas vēstnieku netiksies

© Sputnik / Sergey MelkonovСпикер Сейма Инара Мурниеце пришла поддержать активистов из Национального объединения
Спикер Сейма Инара Мурниеце пришла поддержать активистов из Национального объединения - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Svētā Valentīna dienā iepazīšanas vizītē Saeimā ieradīsies jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs, taču Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci nesatiks, jo viņai ieplānota atvadu tikšanās ar Ukrainas diplomātu.

RĪGA, 10. februāris – Sputnik. Svētā Valentīna dienā iepazīšanas vizītē Saeimā ieradīsies jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs.

Ārvalstu vēstnieki, sākot darbu Latvijā, parasti dodas iepazīšanās vizītēs ar valsts augstākajām amatpersonām. Lukjanovs jau ir ticies ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, kā arī bijis akreditācijas vizītē pie Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa.

Светятся окошки в МИДе: поздравление с Днем дипломата от Евгения Лукьянова - Sputnik Latvija
Video
Spīd gaisma ĀM logos: Krievijas vēstnieka apsveikums Diplomāta dienā

Tagad 14. februārī viņu uzņems Saeimas priekšsēdētāja biedrs Gundars Daudze. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece ar Lukjanovu netiksies, jo viņai paredzēta tikšanās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Jevgeņiju Perebijni.

Mūrnieces preses sekretāre Dace Balode paskaidroja, ka tikšanās ar Perebijni Saeimas priekšsēdētājai šajā datumā bijusi jau ieplānota ilgu laiku iepriekš – tā būs Perebijņa atvadu vizīte, jo viņš beidz darbu Latvijā.

Balode norādīja, ka ar vēstniekiem atkarībā no iespējām un darba grafika tiekas kāds no Saeimas Prezidija locekļiem. Saeimas kārtības rullis nosaka, ka priekšsēdētājs un viņa biedri sadala savā starpā kārtējos darbus.

Jevgeņijs Lukjanovs - Sputnik Latvija
Rīgā ieradies jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā

Ar iepriekšējo Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, viņam stājoties amatā 2008. gadā, tikās toreizējais Saeimas spīkers Daudze, arī vēlāk, mainoties parlamenta sasaukumam, 2010. gadā ar Krievijas vēstnieku tikās toreizējā spīkere Solvita Āboltiņa.

Savukārt Mūrniece 2014. gadā intervijā paziņoja, ka nevarot iedomāties situāciju, kādā varētu tikties ar Krievijas vēstnieku, jo Krieviju uzskata par agresora valsti.

Ziņu lente
0