Politika

Baltais nams izmeklē informācijas noplūdi par Trampa telefona sarunām

© AFP 2023 / MANDEL NGANПрезидент США Дональд Трамп говорит по телефону в овальном кабинете
Президент США Дональд Трамп говорит по телефону в овальном кабинете - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltais nams vēlas noskaidrot, kā žurnālisti noskaidro informācijas nianses par ASV prezidenta Donalda Trampa telefona sarunām ar citu valstu vadītājiem.

RĪGA, 10. februāris — Sputnik. ASV administrācija izmeklē jautājumu par to, kā presē parādās informācija par prezidenta Donalda Trampa telefona sarunām ar citu valstu vadītājiem, paziņojis Baltā nama oficiālais pārstāvis Šons Spaisers avīzei The Hill.

Krievijas Valsts Domes deputāts Aleksejs Puškovs - Sputnik Latvija
Baltijas valstis ir šausmās pēc Putina un Trampa sarunas

"Mēs noskaidrojam situāciju, un tā rada bažas," – pavēstīja Spaisers. Viņš norādīja, ka daļa informācijas noplūdes liecina par esošo noteikumu un likumu nepārprotamiem pārkāpumiem.

Baltā nama oficiālais pārstāvis neprecizēja, kāda veida izmeklēšana tiek veikta, taču uzsvēra, ka valsts vadītāju pašreizējā situācija satrauc.

Iepriekš medijos tika publicēta informācija par to, ka savā nesenajā sarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ASV valsts vadītājs nosaucis par neveiksmīgu Krievijas un Savienoto Valstu divpusējo līgumu par izvērsto stratēģisko kodolieroču arsenālu tālāko savstarpējo samazināšanu.

Pie tam prese ziņoja, ka Tramps esot "sakliedzis" uz Austrālijas premjerministru, taču politiķis vēlāk pats noliedzis šādas ziņas.

Ziņu lente
0