Politika

Džefs Sešonss apstiprināts ASV ģenerālprokurora amatā

© REUTERS / Lucas JacksonДжефф Сешнс, генеральный прокурор США
Джефф Сешнс, генеральный прокурор США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Alabamas senators, Republikāņu partijas pārstāvis Džefs Sešonss apstiprināts valsts Tieslietu ministrijas vadītāja amatā. Tagad viņam pakļauta arī prokuratūra un vairāki specdienesti.

RĪGA, 9. februāris – Sputnik. ASV Kongresa augšpalāta Senāts trešdien apstiprināja senatoru Džefu Sešonsu ASV ģenerālprokurora amatā, un tagad viņš ieņems Tieslietu ministrijas vadītāja posteni.

Par Sešonsa kandidatūru balsoja 52 senatori, pret – 47, viens atturējies.

Sešonss bija viens no pirmajiem Donalda Trampa atbalstītājiem kandidēšanā uz prezidenta amatu un ir viens no konservatīvākajiem Senāta locekļiem. Balsojums notika pēc vairākas nedēļas ilgām debatēm, kurās demokrāti mēģināja novilcināt vairāku Trampa izvirzīto kandidātu apstiprināšanu Senāta komitejās, līdz ar to aizkavējot apstiprināšanu visa Senāta sastāvā.

Janvāra beigās ģenerālprokurora pienākumu izpildītāja Sallija Jeitsa tika atlaista no sava posteņa, jo atteicās izpildīt prezidenta Donalda Trampa rīkojumu imigrācijas jautājumā.

Официальная церемония приведения к присяге Рекса Тиллерстона - Sputnik Latvija
Video
Rekss Tillersons stājies ASV valsts sekretāra amatā

Senāts šajā paša dienā apstiprināja Betiju Devosu izglītības ministra postenī tikai ar vienas balss pārsvaru, pie tam šo vairākumu nodrošināja Sešons, senators no Alabamas štata – balsojums par viņa kandidatūru tika atlikts, lai viņš varētu nobalsot par Devosu.

Džefs Sešons pazīstams kā labējais konservators, viens no pirmajiem pašreizējā prezidenta Donalda Trampa piekritējiem priekšvēlēšanu kampaņā. Viņš ierosināja īstenot stingrāku politiku attiecībās ar Krieviju. Tieslietu ministrijas struktūru veido arī prokuratūra un vairāki specdienesti, kuru vidū lielākais ir Federālais izlūkošanas birojs.

Ziņu lente
0