Politika

Bijusī ASV prezidenta kandidāte atsauc balsu pārskaitīšanas pieprasījumu Pensilvānijā

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasГорожане на площади Таймс-сквер в Нью-Йорке во время подсчета голосов
Горожане на площади Таймс-сквер в Нью-Йорке во время подсчета голосов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Džila Steina apgalvoja, ka balsu pārskaitīšana ir nepieciešama, lai pārliecinātos, vai balsošanas mašīnas nav bijušas pakļautas hakeru uzbrukumiem, lai gan nav nekādu liecību par šādiem uzbrukumiem.

RĪGA, 4. decembris – Sputnik. Bijusī ASV prezidenta kandidāte no Zaļo partijas Džila Steina sestdien atsauca savu pieprasījumu pārskaitīt prezidenta vēlēšanās nodotās balsis Pensilvānijas štatā, informē LETA.

Steina bija pieprasījusi pārskaitīt balsis Mičiganas, Pensilvānijas un Viskonsonas štatos, kur saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps ar nelielu pārsvaru guvis uzvaru pār Hilariju Klintoni.

Выборы в США - Sputnik Latvija
Politika
Vēl viena prezidenta kandidāte apšauba Trampa uzvaru

"Pieprasītāji ir vienkārši pilsoņi ar parastiem līdzekļiem. Viņi nevar atļauties iemaksāt 1 000 000 ASV dolāru drošības naudu, ko pieprasījusi tiesa," – teikts dokumentā, kas iesniegts Pensilvānijas štata tiesai.

Steina plāno pirmdien rīkot mītiņu Ņujorkā iepretī Trampa tornim un sola cīnīties, lai pārbaudītu balsojuma precizitāti, drošību un godīgumu.

"Vai nav savādi, ka mums jāpārvar birokrātiski šķēršļi un jāsavāc miljoniem dolāru, lai mēs varētu uzticēties mūsu vēlēšanu rezultātiem?" – Steina piebilda savā lapā sociālajā tīklā Twitter.

"#Recount2016 (Pārskaitīšana 2016) ir tik dārga vēlēto līderu dēļ, kuri ir atteikušies ieguldīt līdzekļus 21.gadsimta balsošanas sistēmā," – apgalvoja Steina.

Steina līdz šim savākusi apmēram 7 miljonus dolāru balsu pārskaitīšanai Pensilvānijā, Mičiganā un Viskonsinā, teikts viņas interneta vietnē.

Pensilvānijā, kur Steina bija pieprasījusi daļēju balsu pārskaitīšanu, Trampa juristi piektdien aicināja tiesu noraidīt viņas pieprasījumu.

Viskonsinas vēlētājs Ronalds Džonsons un divas Trampa atbalsta grupas "Great America PAC" un "Stop Hillary PAC" aicināja federālo tiesnesi apturēt šajā štatā ceturtdien sākto balsu pārskaitīšanu.

ASV prezidents Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Tramps ir pārliecināts, ka saņēmis vairāk balsu, nekā Klintone

Mičiganas štata ģenerālprokurors republikānis Bils Šūtī ierosināja lietu šajā štatā plānotās pārskaitīšanas novēršanai, paziņojot, ka Steina saņēmusi pārāk maz balsu, lai varētu to pieprasīt.

Steina apgalvoja, ka balsu pārskaitīšana ir nepieciešama, lai pārliecinātos, vai balsošanas mašīnas nav bijušas pakļautas hakeru uzbrukumiem, lai gan nav nekādu liecību par šādiem uzbrukumiem.

Trampa un viņa atbalstītāju juridiskās darbības ar mērķi novērst vai apturēt balsu pārskaitīšanu var radīt šķēršļus tās pabeigšanai laikā. Nav arī gaidāms, ka šīs pārskaitīšanas rezultātā Klintone iegūtu pietiekami daudz balsu, lai kļūtu par uzvarētāju.

Ziņu lente
0