Politika

Andris Piebalgs vēlas atteikties no deputātu kvotām

© Photo U.S. Mission Geneva / Eric Bridiers / Andris Piebalgs, Commissioner for Development, European CommissionАндрис Пиебалгс министр финансов председатель партии "Единство"
Андрис Пиебалгс министр финансов председатель партии Единство - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politiķis šādu nostāju pamatoja ar to, ka sabiedrība uzskata - "deputātu kvotas" ir netaisnīga privilēģija.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Nākamgad "deputātu kvotas", kad parlamentārieši pašu izvēlētiem projektiem rosina piešķirt naudu no valsts budžeta, vairs nav pieļaujamas nekādā formā, uzskata partijas "Vienotība" priekšsēdētājs Andris Piebalgs.

Politiķis šādu nostāju pamatoja ar to, ka sabiedrība uzskata — "deputātu kvotas" ir netaisnīga privilēģija. Atteikšanās no tām budžeta pieņemšanu padarīšot grūtāku, taču profesionālāku.

Инара Мурниеце - Sputnik Latvija
Mūrniece: Saeima neplāno atteikties no "deputātu kvotām"

Politiķis uzsvēra, ka arī valsts budžeta paketei jābūt daudz "plānākai", jo šogad tajā bija 57 likumprojekti. Daudzi likumprojekti varēja tikt izdiskutēti un pieņemti ārpus budžeta paketes, klāstīja politiķis.

"Protams, process būtu daudz grūtāks, bet ieguvums būtu sabiedrības skaidra izpratne, kādēļ reforma tiek veikta, un novērsta maldinoša informācija, kura tiek izplatīta, lai to diskreditētu. Demokrātija nav iedomājama bez caurspīdības. Ja nav nodrošināta likumdošanas procesa pilnīga atklātība, tad cieš demokrātija un iegūst populisms," teica politiķis.

Kā ziņots, šogad Saeimas deputāti, lemjot par nākamā gada budžetu, dažādiem projektiem atvēlēja papildu finansējumu vairāk nekā 20 miljonu eiro apmērā. Daudzus priekšlikumus bija iesnieguši arī "Vienotības" pārstāvji vai arī koalīcijas partneri kopā. "Vienotība", tāpat kā citas valdības koalīcijas partijas, atbalstīja nākamā gada budžetu un šos deputātu ierosinājumus.

"Vienotība" šodien Cēsīs pulcējusies kongresā, kas veltīts diskusijām par partijas mērķiem un uzdevumiem, sagaidot Latvijas simtgadi.

Kongresam bija izvirzīti 285 pārstāvji no vairāk nekā 2400 partijas biedriem. No rīta kongresā bija reģistrējušies 208 delegāti.

Ziņu lente
0