Politika

Donalds Tramps informē par pirmajiem soļiem pēc stāšanās amatā

© REUTERS /Carlo Allegri Республиканский кандидат в президенты Дональд Трамп
Республиканский кандидат в президенты Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV ievēlētais prezidents Donalds Tramps publicējis videoierakstu, kurā informē par reformām, ko nolēmis veikt pirmajās simt darba dienās un pat pirmajā dienā prezidenta postenī.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņojis, ka pirmajā amatā dienā atteiksies no ASV parakstītās Klusā okeāna reģiona partnerības ("Trans Pacific Partnership", TPP), vēsta RIA Novosti.

"Esmu aicinājis manu pārejas komandu izstrādāt sarakstu ar izpildvaras lēmumiem, ar kuriem mēs varam atjaunot mūsu likumus un atgriezt atpakaļ mūsu darbavietas," – videopaziņojumā norādījis Tramps, informējot par savas administrācijas prioritātēm.

"Tirdzniecības jautājumā es izdošu mūsu paziņojumu par nodomu aiziet no Klusā okeānā partnerības, kas ir potenciāla katastrofa mūsu valstij," – uzsvēra jaunievēlētais prezidents.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Lēmums pieņemts: Tramps informējis, kas vadīs ASV CIP un Ģenerālprokuratūru

"Tā vietā mēs vedīsim sarunas par godīgiem divpusējiem tirdzniecības līgumiem, kas Amerikas krastos atgriezīs darbavietas un rūpniecību," – piebilda Tramps.

Vēlēšanu kampaņas laikā Tramps bija solījis atteikties no TPP un grozīt Ziemeļamerikas Brīvās tirdzniecības līguma (NAFTA) noteikumus.

"Nosusināt purvu"

Donalds Tramps vēsta, ka plāno ieviest ierobežojumus lobija darbībai amatpersonām.

"Kā vienu no mūsu plāna "Nosusināt purvu" elementiem mēs ieviesīsim piecus gadus ilgu aizliegumu ierēdņiem kļūt par lobistiem pēc aiziešanas no (ASV – red.) administrācijas un liegumu ierēdņiem lobēt ārvalstu valdību intereses uz visu mūžu," – uzsvēra Donalds Tramps.

Bijušais ASV vēstnieks Krievijā Maikls Makfols. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kaitīgi padomi: Makfols sniedz Trampam instrukcijas ārpolitikas jautājumos

Viņš apliecināja, ka centīsies panākt kārtību, kuras rezultātā viena normatīvā akta pieņemšana novedīs pie divu citu normatīvu atcelšanas.

Devīzi "Nosusini purvu!" Tramps aktīvi izmantoja priekšvēlēšanu kampaņas gaitā – viņš uzskata, ka valsts pārvaldes sistēmā nepieciešamas reformas augstākajā līmenī. Politiķis norādīja uz pārlieku lielo normatīvo aktu skaitu valstī, kas, pēc viņa domām, kavē tās attīstību.

Savas uzrunas noslēgumā Tramps apsolīja "tuvākajās dienās" sniegt plašāku informāciju par saviem plāniem prezidenta amatā.

Tramps ASV prezidenta amatā stāsies 2017. gada 20.janvārī.

Ziņu lente
0