Politika

Igaunijas parlaments izteica neuzticību Reivasa valdībai

© AFP 2023 / ALAIN JOCARDПремьер-министр Эстонии Таави Рыйвас
Премьер-министр Эстонии Таави Рыйвас - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ultimāta termiņa beigām premjerministrs Tāvi Reivass nav labprātīgi atkāpies no amata, Igaunijas parlamenta deputāti nobalsoja par neuzticības izteikšanu valdības vadītājam.

RĪGA, 10. novembris – Sputnik. Igaunijas parlamenta sēde sākās ar premjera uzstāšanās. Savā runā Tāvi Reivass uzskaitīja visus valdošās koalīcijas sasniegumus Reformu partijas vadībā. Pēc premjera teiktā, "nav tādas valdības, kas pusotra gada laikā sasniegtu tādus rezultātus," — vēsta Sputnik Igaunija.

Premjers uzsvēra, ka neuzticības votums ir ļoti izdevīgs opozīcijai, un, balsojot pret viņu, deputāti nobalso pret visu pašreizējo valdības sastāvu un pret jau paveikto.

Premjers nav palaidis garām iespēju "nospraust" savus bijušos koalīcijas partnerus, un nodēvējis IRL partijas lēmumu atbalstīt viņa neuzticību, par atklātu "nodevību".

Vienlaikus Reivass atzina, ka jo Parlaments devis viņam mandātu, tad tam arī ir tiesības šo mandātu atņemt, taču vienlaikus uzsvēra, ka "valdību negāž ar SMS," — tas ir demokrātisks process.

Šadurskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ZZS līderis skaidro, kāpēc Šadurska demisija netika atbalstīta

Savas runas beigās premjers pateicās saviem kolēģiem un Igaunijas iedzīvotājiem, norādot, ka lepojas ar savu valsti.

Pēc jautājumiem no zāles sākās balsošana. 63 parlamenta deputāti nobalsoja "par" demisiju. Pret nobalsoja 28 cilvēki, 2 nav piedalījušies balsošanā. Zālē bija ieradušies 93 deputāti no 101.

Reivasa demisija automātiski nozīmē visa ministru kabineta atlaišanu. Pārējie ministri turpinās darbu, kamēr nebūs izveidots jauns valdības sastāvs.

Ziņu lente
0